Nisu se ogradili

Torcida se oglasila nakon incidenta

Oglasio se predsjednik Hajduka Jakobušić, došla je osuda iz HNS-a, a naposljetku došla je objava Torcide koja se na svom Facebooku nije ogradila od incidenta.
Sport / Nogomet | 04. 04. 2024. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Hajduka dvaput u pet dana izgubili su od Dinama 0:1, prvo je Splićanima presudio Petković, a zatim u Kupu Kulenović.

Gnjev i bijes dijela navijača izašao je na vidjelo nakon posljednjeg sučevog zvižduka Maresce. Nezapamćeni neredi na stadionu nastavili su se i na splitskim ulicama, na kraju su privedena 54 "navijača", a tri policajca su hospitalizirana.

Oglasio se predsjednik Hajduka Jakobušić, došla je osuda iz HNS-a, a naposljetku došla je objava Torcide koja se na svom Facebooku nije ogradila od incidenta.

Objavili su isječak iz serije Velo misto na kojemu navijači napadaju svlačionicu igrača Hajduka, a legendarni Mustafa Nadarević, koji glumi Duju, izgovara: "Kako smo igrali, i zaslužili smo".

Podsjetimo, iz HNS-a odlučili su ekspresno reagirati na nerede koji su nastali nakon jučerašnje utakmica Hajduka i Dinama, koja je završila pobjedom gostiju i plasmanom u finale Hrvatskog kupa.

Suspendiran je stadion Poljud već od današnjeg dana, sve do donošenja konačne odluke. Pretpostavlja se kako bi odluka o kazni trebala biti donesena i prije sljedeće utakmice Hajduka na Poljudu koja je tek za desetak dana.

O neredima su se oglasili i strani mediji, pa je tako talijanski "La voce del popolo" situaciju opisao kao "scene iz Gaze".

Tako i francuski L'Équipe, najpoznatija francuska sportska tiskovina piše o ovim neredima.

"Hrvatska je poznata po reprezentaciji, viceprvaku svijeta 2018., ali i po huliganima koji su jedni od najozloglašenijih u Europi. Među njima su najpoznatiji ultrasi zagrebačkog Dinama, Bad Blue Boysi i Torcida splitskog Hajduka. Utakmice dva rivalska kluba u sklopu Vječnog derbija uvijek su događaji visokog rizika", napisali su u članku.

"RTL Today" se također dotakao teme o huliganizmu s Balkana i koliko je popularan nogomet u Hrvatskoj.

"Nogomet je opsesija u Hrvatskoj, gdje je reprezentacija 2018. završila kao viceprvak Svjetskog prvenstva. S nekoliko nacija diljem Balkana, zemlja se dugo bori s huliganizmom na utakmicama, s Bad Blue Boysima zagrebačkog Dinama i Torcidom splitskog Hajduka među najvećim počiniteljima".

Kopirati
Drag cursor here to close