Raspad Tuchelove obrane

Topnici porušili plavi tim iz susjedstva

Arsenal je iskoristio svoje prilike i završio utakmicu velikom pobjedom 4:0. Gabriel Jesus, Martin Odegaard, Bukayo Saka i Sambi Lokonga bili su strijelci za Topnike.
Sport / Nogomet | 24. 07. 2022. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Florida Cupu u Orlandu, u svojevrsnoj finalnoj utakmici turnira, igrali su Arsenal i Chelsea, a susret je završio velikom pobjedom momčadi iz Sjevernog Londona.

Oba trenera izveli su ono ponajbolje što u ovom trenutku imaju, a tu se bolje snašao Arsenal, posebno ako znamo da je obrana Chelseaja u rasulu, budući da se tek čekaju još neka prava pojačanja, a onaj već pristigli stoper, Kalidou Koulibally, ovog puta je nastupio tek posljednjih dvadesetak utakmica.

U takvom odnosu snaga, Arsenal je iskoristio svoje prilike i završio utakmicu velikom pobjedom 4:0.

Bukayo Saka je Mendyja u probleme bacio već u šestoj minuti, no Senegalac je obranio ono što Gabrielu Jesusu u 14. minuti nije uspio. Brazilac je tada izašao pred njega i prekrasno ga prebacio za vodstvo svog novog kluba.

Arsenal je i nakon toga nastavio slagati prilike, a iduća koju su iskoristili došla je u 36. minuti. Martinelli je tada sjajno u prostor proigrao Odegaarda, koji lijevom nogom neobranjivo šalje loptu u dalji kut.

U 66. minuti strijelac za povećanje vodstva bio je Saka. On je reagirao nakon štoi je Mendy prvo obranio udarac Martinellija, a onda i Xhake. Bio je u očitom zaleđu, no u prijateljskim susretima nema VAR-a koji bi to naknadno detektirao.

Konačni rezultat postavio je Sambi Lokonga, koji je u 90. minuti glavom spremio sjajan centaršut s desne strane. GOLOVI

Kopirati
Drag cursor here to close