Iskreno priznanje

Tonči Kukoč: Htio sam nokautirati Baku Sliškovića ili porazbijati svlačionicu

"Završila je utakmica, a ja odlazim prema svlačionici, spreman da sve porušim, kad netko s tribina vikne: 'Ne možeš ni u Zrinjskome da igraš.' Taj me čovjek spasio'', prisjeća se Tonči Kukoč.
Sport / Nogomet | 11. 04. 2018. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

"Nikada neću zaboraviti prošlu sezonu. Igrali smo utakmicu s Radnikom u Mostaru i trebao sam igrati od prve minute. Dođe Baka i pročita sastav, a mene nema na popisu. Već tu sam se morao smirivati. Dođe drugo poluvrijeme, igra se 60. minuta, ušle su već tri izmjene, a ja nisam ni poslan na zagrijavanje. Gotovo je! Razmišljam hoću li nokautirati Baku ili polomiti svlačionicu", prisjeća se Tonči Kukoč situacije iz Zrinjskog kada je poludio na trenera Baku Sliškovića.

Dodaje kako ga je smirio jedan povik s tribine.

"Završila je utakmica, a ja odlazim prema svlačionici, spreman da sve porušim, kad netko s tribina vikne: 'Ne možeš ni u Zrinjskome da igraš.' Taj me čovjek spasio. U inat njemu, ali kunem Vam se, samo u inat njemu nisam napravio sranje'', govori nekadašnji igrač Zrinjskog za 100posto.hr.

U Kukoču je tada proradio "dišpet" i to je bila dobitna formula.

"Bio je Uskrs, a ja sam došao trenirati. Nisam uzeo niti jedan slobodan dan i sve mi se to vratilo. Baka me stavio u igru u zadnjih pet utakmica i osvojio sam naslov. Na zadnjoj utakmici protiv Slobode na stadionu je bilo 20.000 ljudi. Izlazim u 80. minuti, a cijeli stadion skandira moje ime. Imao sam odličan odnos s navijačima. Osjećao sam se kao da sam rođeni Mostarac. Nikada ih neću zaboraviti. Zahvalan sam na takvim stvarima", kaže Kukoč za 100posto i zapravo pri tome i opisuje sebe.

Tonći Kukoč karijeru je počeo u splitskom Hajduku kao junior, a prve je seniorske minute u HNL-u upisao u dresu Istre 1961 u kojoj je bio na posudbi iz Hajduka. U splitskom klubu zapravo nikada nije dobio pravu priliku, a onda je besplatno prešao u redove Brescie. Nakon toga odlazi u CSKA iz Sofije i postaje ponajbolji igrač kluba. Osim toga, igrao je i u Livornu, Comu i Zrinjskom, a sada brani boje mađarskog Honveda.

Kukoč je poznat po svojoj brutalnoj iskrenosti koja često nailazi na neodobravanje u javnosti jer ispada bahat.

 

Kopirati
Drag cursor here to close