Mr. Dinko

Tko je Hrvat koji će trenirati Cristiana Ronalda?

Šeik želi stručnjaka koji će stvoriti bolju igru za Ronalda. Tako je u prvi plan iskočio čovjek kojeg nitko nije očekivao, Jeličić je dobio šansu na prijedlog Vučevića.
Sport / Nogomet | 15. 04. 2023. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok Al Nassr vrbuje zvučna svjetska imena kako bi angažirao trenera koji će voditi Cristiana Ronalda, hrvatski stručnjak koji je kod nas radio najviše u drugoj ligi i mladim selekcijama Dinko Jeličić dobio je šansu preuzeti prvu ekipu uoči gostovanja kod Al Hilala. Koje je u utorak.

To je senzacija za svjetske medije, mnogi se pitaju tko je taj Jeličić, daju njegovu biografiju, naglašavaju da je radio s Kovačićem, Brozovićem, Rebićem...

Brojni hrvatski novinari zovu ovih dana Jeličića i tehničkog direktora kluba Gorana Vučevića, ali odgovor je jedan - dobili su zabranu bilo kakvog javnog oglašavanja. Nije to posebnost za Hrvate, isto je vrijedilo i za Rudija Garciju, smijenjenog stručnjaka iz Francuske. Tako rade Saudijci...

Dok Vučević vjerojatno nije sretan što su za glavnim rivalom Al Ittihadom, koji svim silama želi angažirati Lionela Messija i pokoriti Aziju, zaostali tri boda nakon 23 kola, i on, a pogotovo Jeličić zacijelo guštaju u šansi jer krene li Dinko dobro mogao bi voditi momčad do kraja sezone. Ništa nije definirano. Iako, kakvi su Saudijci neće čuditi niti kažu li mu sutra da su doveli drugoga, pišu Sportske novosti.

Jasno je da žele Joséa Mourinha, da su mu spremni dati 100 milijuna eura za dvije godine, da im je na piku Zinedine Zidane i još neka slavna imena, no moguće je da se to realizira tek za sljedeću sezonu.

Al Nassr je igrao šaroliko, no bio je uhvatio seriju od tri vezane pobjede do gostovanja kod Al Feihe. Odigrali su 0:0 protiv momčadi za koju igra nekadašnji član zaprešićkog Intera Makedonac Aleksandar Trajkovski. To je bilo previše. To je prelilo čašu. Šeik želi stručnjaka koji će stvoriti bolju igru za Ronalda. Tako je u prvi plan iskočio čovjek kojeg nitko nije očekivao, Jeličić je dobio šansu na prijedlog Vučevića.

Poznati su golemi apetiti Saudijske Arabije koja bi sve, i organizaciju Svjetskog prvenstva, i najveće zvijezde, i najveće klupske utakmice, i najveće trenere. Nakon što je Mundijal bio nedako od njih u Kataru dodatno su poludjeli za nogometom i ne pitaju za cijenu. Na domaćinsvo Svjetskog prvenstva vjerojatno će se morati strpjeti, ma koliko love nudili. Po svim parameterima prvo slobodno 2030. trebale bi dobiti Španjolska i Portugal, a uz njih je uskočila i Ukrajina. Europa nije bila domaćin od Rusije 2018. i prevelik bi bio jaz da je se zaobiđe i za 2030. Zapadna Europa nije imala SP od Njemačke 2006. godine.

Zato je jasno da će dovesti kapitalca za trenera i da je Dinko samo privremeno rješenje jer ništa manje od toga ih ne zadovoljava. Možda će doista za koju godinu njihova liga biti praćena, barem dijelom, i u Europi. Zasad se uglavnom prenose vijesti o Ronaldu...

Mourinho ima ugovor s Romom, a Zidane je slobodan. Kad je riječ o glavnim kandidatima. Zbog toga bi Francuz, ako to želi, mogao doći odmah. Za tjedan dana bit će i lakše raditi trenerima jer završit će Ramazan. Ovog časa treninzi su kasno večer, kao i utakmice, više se živi noću nego danju, što nije optimalno za igrački bioritam. Ekipe velikom većinom unatoč skupim zvijezdama čine domaći igrači. Tako je i u Al Nassru.

Kopirati
Drag cursor here to close