Jorgandžije

Tijesnom pobjedom Atletico napravio veliki korak prema naslovu

Atletico je napravio veliki korak prema naslov prvaka domaćom 2:1 pobjedom nad Real Sociedadom. Madridski klub odigrao je u svome stilu, slomivši protivnika u prvome dijelu, a preuzimajući mnogo rizika u nastavku.
Sport / Nogomet | 13. 05. 2021. u 00:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atletico je na najbolji mogući način iskoristio kiks Barcelone i pobjedom 2:1 nad Sociedadom u 36. kolu Primere odvojio se na vrhu.

Madridska momčad posao je riješila u prvom dijelu kada su pogađali Carrasco i Correa.

Sociedad je golom Zubeldije u 83. minuti učinio završnicu dramatičnom, no rezultat se nije mijenjao.

Atletico ima četiri boda više od Barcelone, te pet više od Real Madrida, koji ima i utakmicu manje, dok je Real Sociedad peti s 56 bodova.

U ranijim utakmicama Huesca je ostvarila važnu pobjedu svladavši na svom terenu Athletic Bilbao s minimalnih 1:0, čime su se privremeno izvukli iz zone ispadanja iz La Lige.

Pogotkom Ramireza u 61. minuti Huesca je došla do sedme ovosezonske pobjede i s 33 boda skočila na 17. mjesto, s dva boda više i utakmicom više od Valladolida koji će u četvrtak ugostiti Villarreal.

Sevilla je također s minimalni 1:0 slavila kod kuće protiv Valencije, a strijelac jedinog gola bio je Youssef En-Nesyri.

Četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu u srijedu je ostvarila Celta Vigo zahvaljujući pogotku Nolita iz 24. minute kojom je svladan Getafe.

Celta je s 50 bodova na osmom mjestu i samo ju dva boda dijele od plasmana u europska natjecanja za sljedeću sezonu.

Elche je predzadnji s 30 bodova, a Eibar je na začelju s 29, ali i utakmicom manje.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close