Barcelona i Atletico Madrid remizirali - u korist Reala

Katalonci su nedavnim kiksom protiv Granade (1:2) i današnjim neodlučenim ishodom (0:0) protiv Atletica izgubili mogućnost ući u zadnja tri kola kao vodeća momčad.
Sport / Nogomet | 08. 05. 2021. u 23:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri kola prije kraja La Lige nogometaši Atletico Madrida zadržali su dva boda prednosti pred Barcelonom u utrci za naslov prvaka Španjolske odigravši u subotu na Nou Campu utakmicu bez pogodaka, 0:0.

Prvo poluvrijeme pripalo je gostima koji su bili opasni u kontranapadima, ali je Barcelona zahvaljujući obrana Marc-Andrea ter Stegena ostala netaknute mreže.

U nastavku su bolje prilike imali domaći nogometaši, ali su obrana Atletica i Jan Oblak ostavili Barcelonu bez pogotka na Nou Campu, što se ove sezone po prvi put dogodilo u utakmicama španjolskog prvenstva.

Katalonci su upravo kiksom protiv Granade (1:2) i današnjim neodlučenim ishodom (0:0) protiv Atletica izgubili mogućnost ući u zadnja tri kola kao vodeća momčad.

Ishod dvoboja na Nou Campu ide na ruku i Real Madridu koji bi se pobjedom u nedjeljnom dvoboju sa Sevillom izjednačio sa svojim gradskim rivalom.

Nakon toga, Kraljevskom klubu potrebno je pobijediti preostale protivnike i osvojio bi naslov prvaka, jer ima bolji međusobni skor s Atleticom.

Uzimajući u obzir promjenjivu formu svih kandidata za prvaka, do kraja prvenstva u Šapnjolskoj nisu isključena nova velika iznenađenja i preokreti.

U ostalim susretima igrale su ekipe koje ne konkuriraju za Europu, a vrijedan bod Osasuni donio je Ante Budimir u remiju 2:2 kod ovog baskijskog Athletic Cluba.

Cadiz je s 2:1 svladao Huescu i matematčki osigurao ostanak tri kola prije kraja.

Alaves i Levante igrali su neodlučeno 2:2. Alaves je u zoni ispadanja, a nije još posve siguran ni Levante.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Realu najteži put do naslova

Barcelona do kraja prvenstva u Španjolskoj gostuje kod Levantea, potom dočekuje Celtu i u zadnjem kolu igra kod Eibara.

Atletico još igra domaću utakmicu protiv Real Sociedana, nakon koje dočekuje Osasunu, da bi u zadnjem kolu gostovali kod Valladolida.

Real Madrid nakon Seville igra protiv Granade u gostima, potom gostuje kod Athletica u Bilbau, a zadnju utakmicu protiv Villarreala igra na svom terenu.

S obzirom na snagu protivnika jasno je da najteži put do titule ima Real Madrid.

Kopirati
Drag cursor here to close