Prva HNL

Dinamo i dalje prosipa bodove, samo remi kod Gorice

Gorica i Dinamo odigrali su 1:1 u prvoj utakmici subotnjeg programa 27. kola SuperSport HNL-a.
Sport / Nogomet | 01. 04. 2023. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvoboju u kojem je zadnji ugostio vodećeg na ljestvici Gorica je osvojila bod protiv aktualnog prvaka. Dinamo je u 60. minuti došao do vodstva pogotkom Roberta Ljubičića na asistenciju Josipa Drmića.

Gorica je izjednačila u 85. minuti, kad je sjajnim udarcem sa 17 metara pogodak postigao Josip Mitrović.

U prvoj utakmici od odlaska Arijana Ademija Ante Čačić nije iznenadio sa sastavom. Umjesto ozlijeđenog Brune Petkovića dvoboj u Velikoj Gorici je u vrhu napada započeo Josip Drmić, a nekadašnje Ademijevo mjesto u veznom redu zauzeo je Marko Bulat.

Domaći su uspjeli i u 24. minuti postići pogodak, ali je u začetku akcije bilo zaleđe pa je ostalo 0-0.

U driugome dijelu Dinamo je poveo tako što je Drmić ostao sam na lijevom boku, sjurio se prema golu i nakon ulaska u kazneni prostor poslao je prizemnu povratnu loptu u središte šesnaesterca. Tamo se na pravom mjestu našao Robert Ljubičić i odmjerenim udarcem s osam metara pogodio donji desni kut gola domaće momčadi. Bio je to prvi prvenstveni pogodak Ljubičića.

Goričani se nisu predavali, ali je Livaković je sve do 85. minute bio nesavladiv kada se Josip Mitrović sjurio po lijevom boku prema Dinamovim vratima. Kad je došao do 20-ak metara, jednim se driblingom oslobodio Josipa Šutala i sa 17 metara opalio desnom nogom. Lopta je pogodila suprotnu vratnicu i odbila se u mrežu za poravnanje i konačni rezultat.

Najzanimljiviji detalji s ove utakmice OVDJE

Kopirati
Drag cursor here to close