Petica Eintrachta

Težak poraz Bayerna

Nakon debija u Ligi prvaka s Union Berlinom, Nenad Bjelica debitirao je i u Bundesligi te odmah upisao prve bodove.
Sport / Nogomet | 09. 12. 2023. u 17:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Težak poraz, potpuno neočekivan doživio je Bayern na gostovanju u Frankfurtu. Devetodnevna pauza uvjetovana odlaganjem utakmice sa Unionom Berlinom kao da je uspavala igrače Bayerna. Jer kako drugačije opisati teških 36 minuta u Frankfurtu u kojem je Eintracht stigao do velike prednosti.

Kod svakog od tri primljena gola, gostujući igrači su jako loše reagirali. Noussair Mazraoui je sve zakomplicirao kod prvog gola kojeg je postigao Marmoush u 12. minuti. Kod drugog je to bio Min-jae Kim, što je kaznio Dina Ebimbe. Za treći gol se pobrinuo Larsson nakon poklon lopte igrača Bayerna. Srećom u nesreći, Joshua Kimmich je smanjio na 3:1 do kraja povremena. U nastavku utakmice još jedan gol postiže Dina Ebimbe dok se za 5:1 pobrinuo Knauff nakon sat vremena igre.

Nakon debija u Ligi prvaka s Union Berlinom, Nenad Bjelica debitirao je i u Bundesligi te odmah upisao prve bodove. Njegov je debi trebao biti prošloga vikenda, ali je zbog obilnoga snijega u Bavarskoj susret odgođen.

Berlinski je sastav protiv Borussije Mönchengladbach poveo u 24. minuti kada je s bijele točke precizan bio Kevin Volland. Na 2:0 povisio je Benedict Hollerbach (50.), a u 75. minuti sjajan pogodak postigao je Mikkel Kaufmann Sorensen. Dvije minute kasnije Alexander Plea postigao je počasni pogodak za gostujući sastav.

Niko Kovač na klupi Wolfsburga upisao je novi poraz, i to na domaćem terenu, a sudbinu u Vučjem gradu možda mu je zapečatio Michael Gregoritsch pogotkom u 74. minuti. Naime, bivšem se hrvatskom izborniku stolica tresla već uoči ovoga susreta, a sada će se zasigurno ponovno morati suočiti s brojnim kritikama. U ostalim susretima Heidenheim je s 3:2 slavio protiv Darmstadta, a Werder je s 2:0 bio bolji od Augsburga.

Kopirati
Drag cursor here to close