Ansu Fati

Tek što se pojavio Barcelonin talent procijenjen na pravo malo bogatstvo!

Automobilskim rječnikom kazano, Ansu Fati je od nula do stotinu uistinu trebao iznimno kratko vrijeme. Svjedoči to činjenica da je Transfermarkt.de odmah povećao njegovu igračku vrijednost na čak 25 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 11. 09. 2019. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Ansu Fati (FC Barcelona)

Prije nekoliko tjedana ime Ansu Fati većini ljubitelja nogometa nije ništa značilo. Barem ne na ''prvu loptu'', jer radilo se o još jednom mladiću u nizu talenata koji se pokušavaju nametnuti u nekom od velikih klubova.

Nakon što je Fati 25. kolovoza kao 16-godišnjak debitirao za prvi tim Barcelone na jednoj službenoj utakmici, odjednom je interes sportske javnosti za njega skočio do neslućenih visina. Posebice nakon što je u drugom nastupu za Barçu postigao i svoj prvijenac.

Automobilskim rječnikom kazano, Ansu Fati je od nula do stotinu uistinu trebao iznimno kratko vrijeme. Svjedoči to činjenica da je Transfermarkt.de odmah povećao njegovu igračku vrijednost na čak 25 milijuna eura.

"Ansu Fati je prvo ime zadnjih tjedana. Kao drugi najmlađi debitant u povijesti Barcelone, pogotkom protiv Osasune izazvao je enorman interes za sebe. Nade su stoga u još jedan izdanak Barcine škole La Masia uistinu velike. Kako se pojavio, stalno je izazivao pažnju medija. Posljedično, skočila je njegova vrijednost na visokih 25 milijuna eura. Kako se trenutačno čini, Fati će i u ubuduće u prvoj momčadi trenera Valverdea igrati značajnu ulogu", objašnjava ekspert za španjolski nogomet Tobias Blaseio.

Nakon korekcije vrijednosti na Transfermrktu za 48 igrača španjolske La Lige, značajan skok bilježi i João Félix, koji sad vrijedi 30 milijuna više, čime je dosegnuo marku vrijednosti od 100 milijuna eura.

Felix, koji je ovoga ljeta prešao u Atletico Madrid, prvu poziciju najvrjednijih tinejdžera među nogometašima dijeli s engleskim vunderkindom Jadonom Sanchom iz Borussije Dortmund.

Među nogometaše u Primeri koji su izgubili na vrijednosti spada i Ivan Rakitić, koji je sad procijenjen na pet milijuna manje, tako da mu je trenutačna vrijednost 35 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close