Liga prvaka

Talijani kritizirali Ibrahimovića, u njegovu obranu stao Klopp

"Uzalud je tražio prostore, potom se povlačio i probao nadahnuti igru domaćih. Bio je to Zlatan na minimumu u izvedbi i stavu. Pljesak i nekoliko krikova, loš znak".
Sport / Nogomet | 08. 12. 2021. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliko je razočaranje u Milanu nakon ispadanja "rossonera" iz Europe! Kombinirana postava Liverpoola, naime, nije imala milosti i nadvisila je sedmerostrukog europskog prvaka na njegovu terenu 2:1, a kako je u drugoj utakmici Atletico slavio u Portu (1-3) Zlatan Ibrahimović i društvo ostali su četvrti u skupini i sad se mogu orijentirati samo na domaća natjecanja.

"Vrag je bijesan", naslov je u La Gazzetti dello Sport ("Vrag" je drugi nadimak AC Milana).

"Iskustvo, osobnost, kvaliteta, u tome je predubok jaz između Milana i Liverpoola. Treba još puno raditi da bi se Milan vratio među europske velikane. S druge strane, crvene strijele su igrale u višoj brzini i nisu se zaustavljale, u Ligi prvaka nisu izgubile od 6. travnja, a ovo im je prvi put da su skupinu završile sa svih šest pobjeda", naglašavaju talijanski novinari.

Ante Rebić nije konkurirao zbog ozljede, a Ibra je ocijenjen "peticom":

"Uzalud je tražio prostore, potom se povlačio i probao nadahnuti igru domaćih. Bio je to Zlatan na minimumu u izvedbi i stavu. Pljesak i nekoliko krikova, loš znak", piše u opisu ocjene.

Kod gostiju je najbolji bio Mo Salah (ocjena 7), strijelac za 1-1, koji je bio "naprosto perfektan". Zabio je svoj 20 gol ove sezone u 21. nastupu, sedmi u Ligi prvaka u šest nastupa. Ibrahimoviću se spočitava da mu je Liga prvaka i dalje "tabu tema, da nije uspio zabiti svoj 50. gol u tom natjecanju niti uspio prestići Tottija kao najstariji strijelac.

"Žao nam je što smo ispali, ali suparnik je imao previše ritma i kvalitete za nas, nismo mu se uspjeli suprotstaviti. Moramo ovo razočaranje transformirati u veliku volju i želju u talijanskom prvenstvu", kazao je trener domaćih Stefano Pioli.

Jürgen Klopp je, pak, džentlmenski pohvalio 40-godišnjeg Zlatana:

"Morate biti ludi poput njega da biste igrali u toj dobi. Bio je u teškim situacijama jer smo se dobro branili, ali imam veliko poštovanje prema njemu, Ibra je veliki šampion"; kazao je menadžer Redsa.

Inače, na tribinama San Sira bilo je malo više od 57.000 gledatelja, "inkaso" je oko 5,000.000 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close