Humanitarac

Svjetski mediji oduševljeni Rebićem: "Nije zaboravio svoje korijene"

Podsjetili su kako je Rebić svojedobno svim stanovnicima sela iz kojega dolazi, Vinjana Donjih, otplatio kredite.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2021. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekoliko dana objavljena je vijest da je hrvatski reprezentativac i zvijezda Milana Ante Rebić (27) donirao 10 tisuća eura za proširenje i izgradnju novog objekta ustanove za rehabilitaciju i odgoj djece "Zlatni cekin" u Slavonskom Brodu.

Podsjetili su kako je Rebić svojedobno svim stanovnicima sela iz kojega dolazi, Vinjana Donjih, otplatio kredite.

Iako je vijest o hvalevrijednom Rebićevom potezu objavljena 2018. godine, uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji, ona je sada došla u pozornost svjetskih medija.

Prenosimo neke od reakcija koje su strani mediji pisali proteklih dana, prenosi Večernji.hr.

"Ante Rebić iz Milana jedan je od najdarežljivijih nogometaša na svijetu", navodi poznati sportski portal SPORTbible.

"Zvijezda Milana Ante Rebić pokazao je da nije zaboravio svoje korijene", navodi portal The Suna, visokotiražnog engleskog tabloida.

"Rebić je pokazao veliko srce 2018. godine, a sada je pomogao djeci 300 kilometara dalje", piše češki Blesk.

"Rebić dolazi iz malog hrvatskog sela Vinjana Donjih. Iako je igrao u finalu Svjetskog prvenstva i za momčadi kao što su Fiorentina, Eintracht i Milan, nikad nije zaboravio odakle dolazi i zaradu je dijelio s ljudima iz svog mjesta", piše rumunjsko izdanje Eurosporta.

"Rebić nije želio da priča dospije u javnost, ali je sve otkrio jedan od njegovih prijatelja. Svojom financijskom injekcijom olakšao je i uljepšao život 500 ljudi u selu", piše austrijski Kosmo.

"Gospodin Ante Rebić prvo je otplatio kredite sumještanima, a sada se pobrinuo za djecu", piše slovenski portal Nogomania.

"Ante Rebić na terenu djeluje vrlo opasno po protivničke golmane, ali je u privatnom životu izuzetan humanitarac", navodi Kurir iz Srbije. A Milan Actu, Twitter profil posvećen AC Milanu, prenosi sljedeću Rebićevu izjavu:

"Volim uzeti četverocikl i osamiti se u brdima oko Imotskog, mog grada. Odem s prijateljima, ponesemo hranu i odemo gore u šumu gdje nema nikoga, čak ni signala. Ako umrete, nitko vas neće pronaći".

Kopirati
Drag cursor here to close