Savez

Svi premijerligaši u BiH moraju imati reflektore

''Pošto je financijski kriterij uvijek najzahtjevniji, održali smo prvi dio seminara o licenciranju klubova'', rekao je za Dnevni avaz glavni tajnik NSBiH Adnan Džemidžić.
Sport / Nogomet | 07. 02. 2020. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu je održan seminar o licenciranju kojem su prisustvovali predstavnici svih klubova BHT Premijer lige BiH.

Tema seminara bio je financijski kriterij u postupku licenciranja klubova bh. elite za sezonu 2020/21., objavio je Dnevni avaz.

Uz predstavnike klubova Premijer lige BiH (direktori, tajnici i financijski službenici), seminaru su prisustvovali i ovlašteni revizori iz certificiranih revizorskih kuća, koji će vršiti reviziju financijskih izvještaja klubova u nastupajućoj sezoni licenciranja. Eksperti iz administracije za licenciranje klubova su sudionicima seminara detaljno i na bazi praktične prezentacije jednog kluba objasnili zahtjeve iz financijskih kriterija u postupku licenciranja klubova.

Ovlašteni revizori upoznali su predstavnike klubova s tehničkim detaljima vršenja revizije financijskih izvještaja u klubovima koji će biti provedeni u zadatom vremenskom okviru. Također, predstavnici klubova iznijeli su svoje probleme s kojim se susreću prilikom ispunjavanja obveza zadatog financijskog kriterija za licenciranje klubova.

''Pošto je financijski kriterij uvijek najzahtjevniji, održali smo prvi dio seminara o licenciranju klubova'', rekao je za Dnevni avaz glavni tajnik NSBiH Adnan Džemidžić.

''Zbog toga smo ga razdvojili od ostalih kriterija te obradili s ekspertima i ovlaštenim revizorima koji rade reviziju premijerligaških klubova. Nema ništa da je promijenjeno u odnosu na prošlogodišnje licenciranje, jer UEFA nije izdala novi pravilnik o licenciranju. Inače, na samom seminaru bilo je vidljivo da je predstavnicima svih klubova stalo da se financijska disciplina zategne što je moguće bolje'', dodao je.

Drugi seminar s tematikom iz postupka licenciranja iz administrativnog, pravnog, sportskog i infrastrukturnog kriterija bit će organiziran polovinom ovog mjeseca.

''To će biti uoči nastavka prvenstva, najvjerojatnije 17. ili 18. veljače. Osim toga što će svi premijerligaši od naredne sezone – 2020/21. morati imati reflektore, to im je obveza, ni tu nema ništa krucijalno novo. Tamo gdje premijerligaši budu odigravali utakmice, u skladu s pravilnicima o licenciranju, decidirano je napisano da moraju biti reflektori'', potvrdio je Džemidžić.

Stadioni Mladosti Doboj Kakanj, Zvijezde 09 i Radnika, kao ni stadioni Krupe i(li) Rudar Prijedora, te Olimpika, koji će najvjerojatnije biti novi premijerligaši, nemaju reflektore.

Inače, u tijeku je postavljanje reflektora na stadionu Veleža. Navodno, uskoro će početi postavljanje reflektora na stadionu Mladosti.

Kopirati
Drag cursor here to close