Nacionalni stadion u Tokiju

Otvoren stadion na kojem će se održati otvaranje OI 2020.

Stadion je dizajnirao poznati arhitekt Kengo Kuma, ima 68.000 mjesta, a njegova izgradnja je koštala oko 1,44 milijarde dolara.
Sport / Flash | 15. 12. 2019. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanski premijer Shinzo Abe svečano je otvorio u nedjelju novi Nacionalni stadion u Tokiju, na kojem će se 24. srpnja sljedeće godine održati otvaranje Olimpijskih igara.

Stadion je dizajnirao poznati arhitekt Kengo Kuma, ima 68.000 mjesta, a njegova izgradnja je koštala oko 1,44 milijarde dolara. Sama izgradnja je kasnila jer se nakon rušenja starog stadiona prvotni projekt Zahe Hadid pokazao preskupim, pa se počeo raditi tek u prosincu 2016. godine te nije dovršen za finale Svjetskog prvenstva u ragbiju ove godine, javlja Hina.

Video: Abe opens Tokyo 2020 National Stadium

No, iako se odustalo od pomičnoga krova i većeg kapaciteta, tokijski stadion je koštao čak pet puta više od pekinškog Ptičjeg gnijezda, a triput je skuplji od londonskog Olimpijskog stadiona.

Osim ceremonije otvaranja 24. srpnja na novom stadionu će se održati atletika, nogomet i ceremonija zatvaranja.Prvo natjecanje na Nacionalnom stadionu bit će finalna utakmica Carskog kupa u nogometu na Novu godinu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close