Ždrijeb Lige prvaka

Utorak je "dan D" za Zrinjski: Kojeg protivnika biste vi željeli?

Utorak 20. lipnja dan je kada će HŠK Zrinjski doznati svog protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2023. u 09:45 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sama činjenica što je Zrinjski nositelj u ždrijebu ne garantira mu da će imati lakši ždrijeb prethodnih godina, iako se svakako njegove šanse da bude favorit znatno povećavaju. 

“Nezahvalno je govoriti o željama za ždrijeb. Ipak su to sve prvaci svojih država. Naravno da ima ekipa koje su bolje ili slabije, ali unaprijed gatati nema smisla. Svakako da bi bilo teško protiv poljskog Rakowa, izbjeći njih, Rumunje ili Šveđane, to bi nam bila glavna želja”, rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić još prvog dana priprema Zrinjskog.

Rakow iz Czestochowa senzacionalni je prvak Poljske, ne samo po tome što je završio ispred poznatijih Legije i Lecha, nego što je prije šest sezona igrao treću ligu!

Vlasnik Michal Swierczewski uložio je puno i pametno posljednjih godina, pa mu se ulaganje počelo isplaćivati. Zanimljivo da je Rakow u situaciji poput Zrinjskog, u prvom kolu može biti domaćin na svom stadionu, ali kasnije mora na neki uvjetniji.

Ono što je također zanimljivo i druga dva “nepoželjna” protivnika, Hacken i Farul, prvaci su svojih država prvi put u povijesti. Klub iz Göteborga nema ni veliku navijačku bazu ni tradiciju, ali je uvjerljivo bio prvi u prošloj sezoni, ispred puno bogatijih i poznatijih klubova. 

I još zbog nečeg bi Hacken bio vrlo nepovoljan ždrijeb - u Švedskoj je sezona uveliko u jeku, pa je Hacken bliži natjecateljskoj formi nego što bi bio Zrinjski.

Farul je jedan od onih koji su postali prvaci svoje zemlje prvi put, no treba dodati da je taj klub fuzioniran s Viitorulom koji je bio prvak Rumunjske. Sada ga vodi najveći rumunjski nogometaš Gheorghe Hagi i uspio je prekinuti višegodišnju dominaciju Cluja.

Protiv te tri ekipe Zrinjski vjerojatno ne bi bio favorit, a protiv svih ostalih sigurno bi. Doduše, i tu Plemići vjerojatno ne bi željeli gruzijski Dinamo ili latvijski Valmieras zbog daljine putovanja.

UEFA će možda već večeras objaviti podskupine, odnosno skratiti broj potencijalnih protivnika, a u utorak s nestrpljenjem čekamo čiju će kuglicu spojiti s onom na kojoj će pisati HŠK Zrinjski Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close