Aris Limassol prvak Cipra

Dobra vijest za Plemiće: Zrinjski nositelj u prvom pretkolu Lige prvaka

Zrinjski će biti 15. na ljestvici nositelja i trebalo je da mu se poklopi rezultat iz Rumunjske ili Cipra, a to se večeras dogodilo na Cipru.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2023. u 21:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog su nakon susreta protiv Leotara primili medalje i trofej za prvaka Bosne i Hercegovine, a nedugo nakon toga stigle su sjajne vijesti sa juga Europe.

Aris Limassol je i matematički prvak Cipra, što znači da će Zrinjski biti nositelj u prvom pretkolu Lige prvaka.

Prvi pratitelj Arisa ekipa APOEL-a, danas je poražena pomalo iznenađujuće od Apollona sa 3:2 i izgubili su matematičke šanse za titulu kolo prije kraja.

Aris ima slabiji koeficijent od Zrinjskog i poklopio se jedan rezultat koji je trebao Plemićima.

U prvom pretkolu Lige prvaka je 16 ekipa u statusu nositelja.

Prema trenutnoj ljestvici, Zrinjski je na 13. mjestu nositelja. Ispred Plemića su Ferencvaros, Qarabag, Slovan Bratislava, BATE Borisov, Astana, Maccabi Haifa, Žalgiris, HJK Helsinki, Flora Tallin, Shamrock Rovers, TNS i Olimpija.

Zrinjski će sigurno prestići Sheriff koji će 99% biti prvak Moldavije i prvaka Turske, a najbliža tome je ekipa Galatasaraya, koja dva kola prije kraja ima pet bodova više od Fenerbahcea i Besiktasa, javlja SportSport.ba.

Zrinjski će biti 15. na ljestvici nositelja i trebalo je da mu se poklopi rezultat iz Rumunjske ili Cipra, a to se večeras dogodilo na Cipru.

Ulaskom u finale Lige prvaka Inter je pomjerio stanje na ljestvici koeficijenata u pretkolima. Ako Nerazzuri sljedeće sezone budu igrali Ligu prvaka, nije bitno da li kroz prvenstvo ili kao branitelji titule, onda bi se prvak Turske i prvak Cipra pomjerio u drugo pretkolo, što znači da bi pomjeranje Galatasaraya, pomjerilo i Zrinjski na ljestvici nositelja.

U varijanti da Farul i Aris budu prvaci u svojim državama, a Inter u TOP 4 u Seriji A, pomjeranje prvaka Cipra i Turske u drugo pretkolo bi značilo da bi pored Zrinjskog status nositelja imali prvak Gibraltara Lincoln i prvak Farskih Otoka Klaksvik, tako da Zrinjski onda ne bi mogao putovati na Gibraltar i Farske Otoke u prvom pretkolu.

Ostali sada ne zanimaju Zrinjski, sigurno će biti nositelji zahvaljujući današnjem porazu APOEL-a na Cipru.

Kopirati
Drag cursor here to close