Slovačka ima četiri boda više od BiH

Suslov u nesvijest, Slovaci na drugo mjesto

Dvoboj je odlučio domaći igrač Magnusson koji je u 70. minuti pogodio vlastitu mrežu tako što je u glavu pogodio igrača Slovačke Suslova koji je ostao ošamućen ležati.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2023. u 23:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od BiH koja je u tri utakmice poražena već dva puta, Slovačka je uz Portugala jedina neporažena u skupi J. Iako su na startu ostali bez dva boda protiv Luxembourga, u posljednja dva susreta su uzeli maksimalnih šest, a posebno vrijedna tri boda bi mogla biti ova s Islanda.

Slovaci su vodili golom Kucke iz 27. minute, a onda je prije odlaska na odmor Finnbogason realizirao penal za 1:1. Na kraju su Slovaci do drugog gola stigla na krajnje čudan način. Dvoboj je odlučio domaći igrač Magnusson koji je u 70. minuti pogodio vlastitu mrežu tako što je u glavu pogodio igrača Slovačke Suslova koji je ostao ošamućen ležati.
Sada Slovačka ima sedam bodova, četiri više od reprezentacije BiH i u narednom kolu gostuje Liechtensteinu.

Za očekivati je da će Slovaci nastaviti svoj niz, dok je reprezentacija BiH u izuzetnoj teškoj situaciji, jer za bilo kakav u nastavku kvalifikacija mora savladati Luxembourga. U slučaju neuspjeha reprezentacije BiH i trijumfa Slovaka, borba za drugo mjesto bi bila pa skoro zaključena, barem što se tiče selekcije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close