Rukomet

Šumelj: Ako ne možemo nadoknaditi 12 golova, pokušat ćemo bar pobijediti

Sport / Nogomet | 02. 04. 2019. u 18:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uzvratni susreti polufinala Kupa BiH za rukometašice igraju se sutra, a u tuzlanskom Mejdanu Jedinstvo dočekuje ekipu Hadžića DG u „nemogućoj misiji“. 

Naime, Hadžićanke su u prvoj utakmici slavile rezultatom 39:27 i gotovo su sigurne finalistkinje ovog takmičenja. No, u taboru Tuzlanki ne misle podići "bijelu zastavu" unaprijed. 

''Teško je stići prednost od 12 golova razlike, ali ako ne možemo nadoknaditi prednost naših suparnica, pokušat ćemo barem pobijediti. Prati nas peh, jer smo u prvoj utakmici na poluvremenu gubile s golom razlike (18:17), ali su nas svladale ozljede. Sve igračice su na raspolaganju i očekujem zanimljivu utakmicu'', izjavila je za Fenu kružna napadačica Matea Šumelj. 

Tuzlanke su u posljednjih 10 utakmica u prvenstvu upisale samo jednu pobjedu, a u isto vrijeme ekipa Hadžića doživjela je samo jedan poraz i to u susretu sa Grudama. Gošćama se "smiješi" finale u rezultatski vrlo dobroj sezoni. 

''Visoki poraz u Hadžićima uslijedio je nakon naše utakmice u Goraždu, gdje su nam povrijeđene četiri igračice. Zato smo u kupu nastupili s nekoliko mladih i one su najbolje što nam se tada dogodilo, jer su pokazale da se na njih može računati u budućnosti'', kaže za Fenu trener Jedinstva, Danijel Sabljić. 

Smatra da za sutrašnju utakmicu ne nedostaje motiva, a jedan od njih je da ljubitelji rukometa konačno vide pravo Jedinstvo, koje će nastupiti u kompletnom sastavu. 

''Osim Gruda, malo ko nas je tehnički nadigrao, a gubili smo utakmice zahvaljujući uglavnom našim propustima. Nadam se da ih u srijedu neće biti u tolikoj mjeri i da ćemo opravdati očekivanja publike'', zaključio je Sabljić. 

Utakmica Jedinstvo - Hadžići Dido Group igra se sutra od 17 sati, dok se u drugoj polufinalnoj utakmici od 18 sati sastaju Grude - Izviđač CO (prvi susret 30:32).

Kopirati
Drag cursor here to close