Bundesliga

Strijelci u njemačkom prvenstvu nisu žalili streljivo; Čak dvije petarde

Bavarci su petardom prekinuli niz od dvije bundesligaške utakmice bez pobjede - poraz od Eintrachta i remi s Arminijom. Stuttgart je s visokih 5:1 nadigrao "fenjaraša" Schalke, a Borna Sosa upisao je dvije asistencije u prvih 45 minuta.
Sport / Nogomet | 27. 02. 2021. u 20:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Bayerna slavili su u 23. kolu Bundeslige u Munchenu protiv Koelna s 5:1 i privremeno povećali vodstvo na tablici.

Bavarci su prekinuli niz od dvije bundesligaške utakmice bez pobjede - poraz od Eintrachta i remi s Arminijom.

Obranu Koelna načeo je Choupo-Moting (18), a potom nastavili Lewandowski (33,65) i Gnabry (82, 86), dok je počasni pogodak za goste dao Shkiri (49).

Lewandowski već ima 28 golova ove sezone i vodi na ljestvici topnika s devet golova više od André Silve (Eintracht Frankfurt).

Stuttgart je s visokih 5:1 nadigrao "fenjaraša" Schalke, a Borna Sosa upisao je dvije asistencije u prvih 45 minuta.

Mladi hrvatski branič igra više ofenzivno u 3-4-3 sustavu i trenutno je u odličnoj formi s čak sedam asistencija ove sezone.

Borussia Dortmund je kod kuće svladala Arminiju 3:0 golovima Dahouda (48), Sancha (58pen) i Reiniera (81).

Wolfsburg je došao do treće pozicije domaćom pobjedom nad Herthom od 2:0.

Marin Pongračić je na ovoj utakmici dobio crveni karton u sudačkoj nadoknadi, dok je Josip Brekalo izvan sastava zbog ozljede glave.

U Leipzigu, domaćin je u obračunu dvije momčadi koje igraju osminu finala Lige prvaka, dočekao Borussiju iz Monchengladbacha te je završilo slavljem domaće momčadi 3:2.

Gosti su do vodstva od 2:0 stigli vrlo rano. Već u šestoj minuti susreta Hofmann je pogodio s bijele točke, a samo 13. minuta kasnije novi hladan tuš za domaćina. Embolo je probio s desne strane i nabacio za Thurama koji udvostručuje vodstvo Borussije.

Ipak, u drugome dijelu domaćin radi potpuni preokret. Prvo su Nkunku (57.) i Poulsena (66.) poravnali rezultat, da bi u sudačkoj nadoknadi Sorloth  pogodio glavom za 3:2.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 



Kopirati
Drag cursor here to close