Od početka je vjerovao

Stojković: Ovo smo zaslužili

"Mislim da smo potpuno po onom što smo prikazali zaslužili da pobjedu. Momci su odigrali takmičarsku utakmicu s dubokim uvjerenjem da možemo da dobijemo, bez obzira na to što smo igrali protiv jedne sjajne selekcije, rekao je Piksi nakon utakmice.
Sport / Nogomet | 15. 11. 2021. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon silnih razočarenja u nekim prethodnim ciklusima, javnost u Srbiji nije previše očekivala niti od Dragana Stojkovića Piksija koji se i ranijih godina spominjao kao mogući izbornik. Posebno ne zbog činjenice da je u ovoj skupini Portugal bio veliki favorit.

Međutim, Portugal je remizirao dva puta, Srbija također dva, pa je na kraju očekivano odluka o direktnom putniku u Katar pala u međusobnom dvoboju. Stojković je od prvog trenutka vjerovao da njegova reprezentacija može pobijediti favoriziranog protivnika i da može osvojiti prvo mjesto u skupini.

"Mislim da smo potpuno po onom što smo prikazali zaslužili da pobjedu. Momci su odigrali takmičarsku utakmicu s dubokim uvjerenjem da možemo da dobijemo, bez obzira na to što smo igrali protiv jedne sjajne selekcije. Ovo je veliki uspjeh za Srbiju i srpski nogomet, svi zaslužuju čestitke. Mi smo govorili od početka da će utakmica u Lisabonu biti finale, to se i desilo. Znalo se da nas samo taj rezultat vodi na željeno mjesto. Mentalna snaga, zrelost, ponašanje, požrtvovnost, poštovanje svih principa koje sam tražio… Mislim da svi mogu biti ponosni na ovu reprezentaciju. I da je ostalo 1:1 ništa se tu ne bi promijenilo.

O izmjeni, odnosno odluci da ostavi junaka utakmice, Mitrovića na klupi, Stojković je rekao:

"Moj posao je da osmislim, da im prenesem, da ih uvjerim da mogu, sve je to na kraju rezultiralo ovako kako se završilo. S taktičke strane smo odradili posao i objasnili igračima što treba da rade na terenu. Lijepa igra i zaista smo vjerovali u to, ja sam stalno govorio da nitko od protivnika nema krila da leti, to je igra 10 na 10 na terenu, pokazali smo veliko srce, veliku volju i motivaciju. Vratilo se onako kako treba, zaključio je Stojković.

Kopirati
Drag cursor here to close