Sportska kriza Bavaraca

Što se događa s Bayernom?

Treba imati na umu da je mladi trener Nagelsmann doživio već pet poraza u svojoj prvoj sezoni, uključujući i povijesne blamaže (0:5 u M'Gladbachu; 1:4 na poluvremenu u Bochumu).
Sport / Nogomet | 17. 02. 2022. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očito se Bayern München nije se u potpunosti oporavio nakon poraza 4-2 od VfL Bochuma u Bundesligi. Odigrali su Bavarci tek 1-1 sa RB Salzburgom u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

U Njemačkoj se mnogi već pitaju što se događa s tom ekipom, a kolumnist Bilda piše kako se ovakvoj Bayerna više nitko ne plaši.

"Ova utakmica je pojačala dojam da je FC Bayern vrlo krhak kolektiv u sezoni 2021/22. To se odnosi i na sportsko područje, ali i na šire okruženje. Nedostaje suverenitet na svim razinama!", piše Bild.

Trener Julian Nagelsmann je priznao da je Bayern München napravio previše pogrešaka, ali vjeruje da su zaslužili izjednačenje:

"Bili smo bolji u drugom poluvremenu, baš kao u Bochumu, u prvom poluvremenu bili smo previše skloni greškama. Izgubili smo previše lopti".

"Izjednačenje je bilo zasluženo, branili smo se s većim rizikom. Vidio sam dosta propusta na strani Salzburga. To je vjerojatno i pokazatelj da smo u drugom poluvremenu pokazali bolju, kvalitetniju igru", kazao je.

Veteran Thomas Mueller pohvalio je igrače Salzburga, ali smatra da su u potpunosti zaslužili remi protiv Austrijanaca:

"Ovo sigurno nije bio naš željeni rezultat. Ponekad nam još uvijek nedostaje hrabrosti da se postavimo. U napadu moramo kriviti sebe što nismo iskoristili prilike. Ali smo ipak uspjeli izvući 1-1. Da budem iskren, to je dobar rezultat na kraju".

Treba imati na umu da je mladi trener Nagelsmann doživio već pet poraza u svojoj prvoj sezoni, uključujući i povijesne blamaže (0:5 u M'Gladbachu; 1:4 na poluvremenu u Bochumu).

Rasprava o cijepljenju s Kimmichom i istomišljenicima u ekipi prerasla je u malu aferu, a stanje unutar uprave kluba nije ni nalik nekadašnjem.

Neprikosnoveni autoritet Uli Hoeneß javno kritizira nasljednika Olivera Kahna, iako ga je sam izabrao i predložio.

Nadalje, politika transfera sportskog direktora Salihamidžića ostavlja mnogo dvojbi po pitanju funkcioniranja Bayernove obrane.

Na bilo koju kritiku od strane relevantnih promatrača (ponajviše Lothara Matthäusa), Braco Salihamidžić reagira nervozno i bez previše stila.

Nedavna objava da se Niklas Süle pridružuje upravo najvećem rivalu Dortmundu, ubod je u srce Bayerna, koliko god uprava pokušavala to predstaviti nevažnim potezom.

Niz je događaja i okolnosti koje su očito ostavile traga na formi i stanju duha u Bayernu. Svi vjeruju da će Bavarci proći u četvrtfinale Lige prvaka, ali s ovakvom formom i stavom, potencijalni susreti s primjerice Liverpoolom, PSG-om ili Manchester Cityjem značit će (pre)veliki izazov.

Kopirati
Drag cursor here to close