Novi derbi je tu

Što će odlučiti danas?

Derbi je, ulozi su veći nego inače, grč u igri je prisutan, nitko ne želi napraviti grešku.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2023. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velikih tajni nema. Teško ih može biti u današnje vrijeme. Dobro, možda jedan ili dva igrača mogu biti iznenađenje, jockeri na jednoj ili drugoj strani, jer ipak je ovo derbi. Derbi koji je barem
do sada znao odlučiti jedan detalj. Jedna greška u obrani, jedan dobar potez pojedinca. Što nije ništa neobično.

Tri Rendulićeva derbija

Derbi je, ulozi su veći nego inače, grč u igri je prisutan, nitko ne želi napraviti grešku. Zrinjski je opet ušao u dobar ritam, četiri utakmice, maksimalan broj bodova s tim da je šest osvojeno u gostima. Gledajući utakmice Zrinjskog polako se stječe dojam da je ekipa jako blizu ono idealnog automatizma po kojem svaki igrač na terenu bez obzira na minutažu, zna što je njegov posao u tom trenutku.

Toliko puta je viđeno da zadnja linija može doći do centra, da su bokovi prodorni, da su ubacivanja s lijeve i desne strane standardna. Vjerojatno većina trenera ovim segmentima igre Zrinjskog posveti veliku pažnju, ali opet većina ostaje kratkih rukava.

Krunoslav Rendulić je prošle sezone vodio Zrinjski kroz tri derbija i sva tri je njegova ekipa dobila. S druge strane Dean Klafurić je prolazio nešto u vrijeme dok je vodio Legiju, međutim, u ovakvoj situaciji još nije bio. Možda je to u neku ruku prednost Veleža jer ovaj put je trener iz Hrvatske, dio igrača novi, dio iz Slovenije, Hrvatske pa donekle ne osjećaju pritisak i težinu kao što je to slučaj s domaćim igračima.

Težak oporavak poslije gola

Velež je do sada u prvenstvu izgubio dvije utakmice, u situacijama kada prvi prima gol teško se oporavlja. To se dogodilo na utakmicama protiv Širokog Brijega, Sarajeva i Borca. Ono što je zanimljivo i Velež pokušava "igrati lopte" što je više moguće, idu te lopte na bokove, idu ubacivanja, međutim često zna "zapeti" tu negdje u veznom redu, kada je potrebna ideja, kreacija.

Zrinjski ima dovoljno dugu klupu, vidjelo se to u dosadašnjem dijelu, igrače koju mogu ući u preokrenuti rezultat što je naravno veliki plus. Energetski, ako Velež bude mogao odgovoriti na eventualno svježu krv Zrinjskog s klupe, onda se može nadati nekom pozitivnom rezultatu.

Opet, u ovakvim derbijima gostujuće ekipe su uvijek nekako u prednost s obzirom na to da kod njih igraju "igraju" dva znaka, dok se od domaćina traži uvijek samo pobjeda. I ono što svakako ne treba zanemariti jeste činjenica da Zrinjski u kratkom periodu gostuje Borcu, dočekuje narednog tjedna dočekuje poljsku Legiju, pa je bez obzira na fokus igrača na prvu utakmicu koja je pred njima vjerojatno negdje ipak malo u podsvijesti trener, ali i igrači razmišljaju o onome što ih čeka. Ne previše, ali malo, da.

Za očekivati je da Zrinjski krene od prve minute jako svjestan činjenice da rani gol puno toga mijenja, kako će eventualno Velež odreagirati, ostaje da se vidi.

Kopirati
Drag cursor here to close