Žestok obračun

Stigle kazne meksičkim klubovima zbog nedavnog nasilja

Scene nasilja su bile itekako brutalne.
Sport / Nogomet | 09. 03. 2022. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni odbor meksičke Lige MX je izrekao žestoke kazne zbog nereda na utakmici Queretara i Atlasa.

Navijači oba kluba su imali žestok obračun, a scene nasilja su bile itekako brutalne, na terenu i na tribinama su se mogla vidjeti nepomična tijela nekih sudionika nereda.

Majke i očevi koji su došli s djecom na utakmici tražili su načine na koji bi izvukli djecu sa stadiona. Odlučili su s njih skinuti dresove kako ih protivnički navijači ne bi napali.

Nekoliko dana stigle su kazne koje su očekivano žestoke. Queretaru je dozvoljeno da se nastavi natjecati u prvenstvu, ali uz brojne restrikcije i promjene u rukovodstvu.

Naime, kompletan upravni odbor na čelu sa Manuelom Velardeom i Gabrielom Solaresom je izbačen iz meksičkog nogometa što znači da je Queretaro ostao bez glavnih operativaca te je upitno kako će funkcionirati.

Ovom klubu je dat rok od godinu da pronađu novog vlasnika, a osim toga morat će promijeniti i grad te se više neće takmičiti u Queretaro. Izrečena im je i financijska kazna od 1.5 milijuna pesosa, odnosno 120.000 eura.

Utakmica protiv Atlasa je očekivano registrirana sa 0:3, dok će Queretaro svoje domaće susrete u narednih godinu morati igrati na neutralnom terenu i to bez navijača.

Navijači koji su izazvali nerede, barem oni najradikalniji neće moći sudjelovati susretima kao domaćini u naredne tri godine, dok su im gostovanja zabranjena za narednih šest mjeseci.

I navijači Atlasa nisu prošli nekažnjeno pošto neće moći ići na gostovanja u narednih šest mjeseci.

Na individualnom nivou svi koji budu osuđeni za nasilje neće moći ući na stadione bilo gdje u zemlji. Do sada je uhićeno već 15-ak osoba zbog nereda, piše Sportsport.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close