Ali ne i jedini

Stadioni – najveći problem bh nogometa

UEFA će uputiti stručni tim koji će posjetiti našu zemlju, najvjerojatnije 16. travnja ove godine, koji će napraviti analizu stanja na stadionima u našoj zemlji, na osnovu čega će utvrditi koji je to stadion najpodesniji za odigravanje međunarodnih
Sport / Nogomet | 22. 02. 2018. u 11:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa suradnicima održao je sastanak s predstavnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine o temi modernizacije stadiona na Koševu i ispunjavanja kriterija koje propisuje FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica.

Glavni tajnik Saveza, Jasmin Baković kazao je kako je pokrenuto nekoliko aktivnosti na pripremama za utakmice A reprezentacije u sljedećim kvalifikacijskim natjecanjima koje organizira UEFA, a to su Liga nacija, koja počinje u rujnu ove godine i od sljedeće godine kvalifikacije za europsko prvenstvo 2020. godine.

''Najveći problem bh. nogometna je stadionska infrastruktura za odigravanje međunarodnih utakmica kako reprezentacije tako i klubova. Kako je planirano, UEFA će uputiti stručni tim koji će posjetiti našu zemlju, najvjerojatnije 16. travnja ove godine, koji će napraviti analizu stanja na stadionima u našoj zemlji, na osnovu čega će utvrditi koji je to stadion najpodesniji za odigravanje međunarodnih utakmica. Osim stadiona na Koševu u uži izbor su ušli stadion Bilino polje u Zenici kao i stadion na Grbavici. Krovna nogometna organizacija podiže standarde i pooštrava kriterije, stoga pred nama predstoji mnogo posla'', objasnio je Baković.

Ajnadžić je predstavnicima Saveza predstavio konkretne korake koje je poduzela Općina Centar na modernizaciji stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu, projekt kojeg zajednički financijski podržava zajedno sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo u ukupnom iznosu od milijun KM.

''Naše opredjeljenje jeste da stadion na Koševu dovedemo do razine za odigravanje međunarodnih utakmica, a taj proces vodimo na dva kolosijeka. Putem Centra za sport i rekreaciju i uz podršku Općinskog vijeća Centar provedena je procedura za pojačanje rasvjete na reflektorima i sportskom semaforu i s istekom roka za žalbe uskoro očekujemo početak radova što bi moglo biti završeno u roku od 30 dana. Također je objavljen javni poziv za odabir izvođača radova na opremanju sobe za središnje upravljanje sustavom sigurnosti na stadionu'', kazao je Ajnadžić.

Općina Centar je također objavila otvoreni javni međunarodni poziv za iskazivanje interesa za modernizaciju stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu koja bi, osim obnove stadiona, predvidjela izgradnju hotela, šoping centra, podzemnih garaža, bazena, te poslovnih prostora.

Također je planirano da se na postojećem atletskom poligonu izgradi atletska staza, u skladu sa standardima Svjetske atletske federacije, sa osam traka i 5.000 mjesta za gledaoce, što bi se moglo realizirati po sustavu koncesije ili javno-privatnog partnerstva, priopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close