Nigdje kao kod nas

Kontolori UEFA-e stižu u provjeru stanja na stadionima u BiH

Analiza će uključivati osim postojećih stadiona i eventualne lokacije predviđene regulacijskim planovima za projektiranje i izgradnju novih suvremenih stadiona.
Sport / Nogomet | 19. 12. 2017. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stručni tim europske krovne kuće nogometa, UEFA-e, početkom ožujka sljedeće godine doći će u radnu posjetu BiH gdje će sa odgovarajućim predstavnicima NSBiH pregledati u kakvom je stanju infrastruktura na stadionima Premijer lige BiH.

Ta posjeta je u skladu sa dogovorenim zaključcima prilikom posjete predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina NSBiH i Bosni i Hercegovini.

Planirano je da UEFA-in stručni tim zajedno sa stručnjacima NSBiH ustanovi ne samo kakva je infrastruktura na stadionima premijerligaških klubova, već i da procijeni koji bi od tih stadiona mogao biti na listi potencijalno perspektivnih za unapređenje na razini treće i četvrte kategorije po UEFA-inim propisima za infrastrukturu stadiona.

Analiza će uključivati osim postojećih stadiona i eventualne lokacije predviđene regulacijskim planovima za projektiranje i izgradnju novih suvremenih stadiona.

Klubovima i lokalnim zajednicama u čijoj nadležnosti su stadioni predviđeni za pregled ili lokacije određene regulacijskim planovima bit će poslani zahtjevi za pripremu i prezentaciju odgovarajućih planova, projekata i spremnosti za financiranje, a nakon toga će se odrediti i datum posjete.

Tek nakon realne i sveobuhvatne analize UEFA-e i NSBiH moći će se pristupti izradi projekata pomoći na unapređenju infrastrukture i to onih stadiona i lokacija za koje se utvrdi da posjeduju potencijal i prespektivu za unapređenje infrastrukture i spremnosti lokalne zajednice i drugih razina vlasti da budu nosioci financiranja i realizacije projekata, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close