Koja imena i zašto?

Stadioni na Euru 2024. nosit će drugačija imena

Stadioni na kojima će se iduće godine igrati Europsko prvenstvo, službeno će nositi drugačija imena od onih koja se trenutno koriste.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2023. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Arhiva  / Stadion FC Bayerna

Europsko nogometno prvenstvo koje će se iduće godine održati u Njemačkoj odigravat će se u deset gradova, odnosno na deset stadiona.

Čak devet njih bit će isti kao na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, kad se igralo na njih 12. Ovog puta su bez domaćinstva ostali Kaiserslautern, Hanover i Nürnberg.

Novi je domaćin prekrasni stadion u Düsseldorfu. Taj stadion će i pet mjeseci prije Eura srušiti jedan rekord. Na njemu će se otvoriti Europsko prvenstvo u rukometu, s najvećim brojem gledatelja u povijesti jedne rukometne utakmice.

Ono što je zanimljivo je podatak da ti stadioni neće koristiti svoja trenutna imena tijekom Europskog prvenstva, nego će ona biti prilagođena.

Naime, većina njemačkih klupskih stadiona trenutno nosi ime po sponzoru, no to se ne tiče samog natjecanja, nego tek klupskih susreta. Tako da su ih svih imena izbačeni sponzori te su ona većinom prilagođena gradovima gdje se nalaze, piše Gol.hr.

Ovako će se (izmijenjeno) zvati stadioni Eura 2024:

Olympiastadion -> Olympiastadion Berlin
Allianz Arena -> Munich Football Arena
Signal Iduna Park ->BVB Stadion Dortmund
Mercedes-Benz Arena -> Stuttgart Arena
Veltins-Arena -> Arena AufSchalke
Deutsche Bank Park -> Frankfurt Arena
Volksparkstadion -> Volksparkstadion Hamburg
Merkur Spielarena -> Düsseldorf Arena
RheinEnergieStadion -> Cologne Stadium
Red Bull Arena -> Leipzig Stadium

Zapravo vrlo jednostavno i lako za zapamtiti svima koji će utakmicama prisustvovati, a na nekima će se čak koristiti ime kakvo je ustaljeno među navijačima, poput stadiona u Gelsenkirchenu (AufSchalke).

Sve reprezentacije se nadaju da će imati prilike zaigrati na što više navedenih stadiona, što bi značilo da će na Euru duže zadržati.

Kopirati
Drag cursor here to close