Hibridni tereni

Zrinjski bi mogao Europu igrati na novom terenu

Stadion HŠK Zrinjski dobit će novi hibridni teren u ovoj godini, a u realizaciju projekta krenut će se po završetku sezone.
Sport / Nogomet | 20. 01. 2022. u 14:07 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na izvanrednoj press konferenciji HŠK Zrinjskog, osim o produženju ugovora s trenerom Jakirovićem, bilo je govora i o izgradnji hibridnog terena na mostarskim stadionu.

UEFA je izdvojila nešto više od milijun i pol eura za izgradnju hibridnih terena, a jedan od prvih stadiona koji je trebao ući u ovaj projekt je stadion HŠK Zrinjski. Stoga je novinare zanimalo dokle se došlo s ovim projektom.

Foto: Bljesak.info / Stadion pod Bijelim brijegom

"NS BiH izborio se za Uefin fond za ulaganje u infrastrukturu, a kao što se zna prvi projekti odnose se na Banja Luku, Tuzlu i Mostar, točnije na naš stadion. No, kada su takvi projekti u pitanju, prvo treba raspisati međunarodni natječaj, nakon čega se odabere  najpovoljniji izvođač, pa se tek onda prilazi radovima. Uz trajanje natječaja, žalbene postupke i ostalo, objektivno bi se radovima moglo pristupiti po završetku ove sezone", pojasnio je izvršni dopresjednik Zrinjskog Danko Šulenta te dodao:

"Iako su u našem podneblju problem velike temperature u to vrijeme, rok izvedbe bi bio nekih 45 do 60 dana. Prema tome, mogli bi u novu sezonu ući s novim terenom, a igrati i Europu na njemu. Osim toga, da bi mogli dobiti Uefinu 3. kategoriju potrebni su i drugi zahvati na samom stadionu. Iako smo u godini kada nismo mogli računati na honorare s europskih utakmica, zahvaljujući zalaganju predsjednika uspjeli smo osigurati neka sredstva pa smo već i na takvim projektima", dodao je Šulenta.
 
Kopirati
Drag cursor here to close