Vrapčići

Stadion Rođeni sve ljepši: Uskoro prvi meč pod reflektorima

FK Velež privodi kraju projekt osvjetljenja pomoćnog terena sa umjetnom podlogom. Ovaj lijepi sportski kompleks nedavno je dobio i reflektore.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2020. u 10:01 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FK Velež privodi kraju projekt osvjetljenja pomoćnog terena sa umjetnom podlogom. Ovaj lijepi sportski kompleks nedavno je dobio i reflektore.

''Pored svih uspješno završenih projekata koji su se odnosili na infrastrukturu, postavljanjem rasvjetnih tijela i električnih ormara, možemo kazati da smo da smo priveli kraju još jedan kompleksan projekat, a to je osvjetljenje glavnog terena stadiona 'Rođeni'. Uz nekoliko tehničkih stvari, možemo očekivati da to uskoro bude završeno u potpunosti'', rekao je za Anadolija agencija (AA) direktor FK Velež Džemil Šoše.

Kada bi Velež prvi domaći meč mogao odigrati u noćnom terminu?

“U ovom trenutku teško je kazati kada bismo mogli očekivati tu povijesnu utakmicu, a razlog je trokružni sustav natjecanja u Premijer ligi BiH. Poznato je da će se igrati po sustavu bergenovih tablica, a naše stanje na teblici u ovom trenutku je neizvjesno, obzirom da prvi dio možemo okončati na šestom, sedmom ili na osmom mjestu, tako da ne znamo hoćemo li u 23. kolu biti domaćini ili gosti'', odgovorio je prvi operativac ''Rođenih''.

Usporedo sa gradnjom reflektora, u tijeku su i radovi na izgradnji tribine na istočnoj strani stadiona. Ona koja je izgrađena “ad-hoc“ pred važnu utakmicu protiv Bosne iz Visokog 1999, a sa koje su mečeve uglavnom promatrali najvatreniji Veležovi navijači, nedavno je otišla u povijest.

''Potpisom ugovora sa kompanijom 'Amitea' iz Mostara, nastavljeni su radovi na izgradnji istočne tribine, odnosno tribine popularne nazvane 'Red Army'. To će biti suvremena i moderna tribina sa koje će ubuduće najvjerniji navijači imati priliku uživati gledajući svoje ljubimce. Rok za izgradnju je 90 radnih dana. Projekat betonsko-armiračkih radova košta 400 000 KM. U planu je i skoro sastavljanje sjeverne i zapadne, odnosno sjeverne i istočne tribine, kao i natkrivanja istočne i sjeverne tribine'', najavio je Šoše.

Arenu ''Rođeni'' upotpunit će izgradnja južne tribine koja će biti smještena uz propali kompleks nekadašnje Predionice ''Đuro Salaj''.

''Riječ je o još jednom zahtjevnom i kompleksnom projektu. To će sasvim sigurno biti najskuplji projekat na stadionu. Ne mogu kazati kada možemo očekivati početak radova, jer tu neminovno interes moraju prepoznati lokalna zajednica i Nogometni savez BiH. Eventualno bismo zadovoljili kriterije za takmičenja mlade reprezentacije ili ženske A reprezentacije. Ta tribina će biti moderna i zadovoljavat će neophodne standarde UEFA-e'', rekao je Šoše.

Fudbalski klub Velež usporedo sa infrastrukturnom, raste i u rezultatskom smislu. Početkom sezone cilj je bio opstati, obzirom da je tek 2019. nakon tri godine izbivanja, tim uspio ostvariti povratak u društvo najboljih.

''Rođeni'' su već sad, 12 kola prije kraja pred ostvarenjem početnog cilja. A u slučaju da se bodovi i dalje budu osvajali, nije nemoguće da se ovaj klub umiješa u borbu za pozicije koje vode do europskih natjecanja, piše Anadolija agencija.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close