Zrinjski i Velež su ponos

Ivan Ćurković: Velež je simbol jednog vremena

''Zrinjski i Velež su ponos grada i zaslužuju da igraju protiv najjačih ekipa u Premijer ligi BiH'', kazao je Ćurković
Sport / Nogomet | 20. 02. 2020. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Internet / Ivan Ćurković

Nekada proslavljeni golman Ivan Ćurković ne krije simpatije prema klubovima za koje je nastupao tijekom karijere i raduje se svakom uspjehu mostarskog Veleža, beogradskog Partizana i Sent Etjena iz Francuske.

Nekadašnji visoki službenik Nogometnog saveza Srbije (FSS) vjeruje da su njegovi ''rođeni'' na dobrom putu da postanu stabilan član Premijer lige Bosne i Hercegovine i vrate sjaj iz vremena kada su bili u samom vrhu jugoslovenskog nogometa.

''Velež se poslje tri godine vratio na veliku sceni i meni je izuzetno drago jer je riječ o klubu koji predstavlja simbol jednog vremena. Uvijek se u Mostaru igrao lijep nogomet, bez obzira na ime protivnika i na trenutnu situaciju na tablici. Velež je tri puta bio nadomak titule prvaka Jugoslavije, dva puta je osvajao pehar Maršala Tita i jednom čak dogurao do četvrtfinala Kupa UEFA. To su slike koje ne blijede i koje, sa druge strane, obavezuju da se klub u najkraćem mogućem roku vrati na staze stare slave“, rekao je Ćurković.

Ćurković je ponosan na period proveden u Mostaru i drago mu je što se bivši asovi vraćaju na mjesto uspjeha, pokušavajući da podignu Velež na noge i da mu ubrizgaju prijeko potrebnu energiju za pohod ka vrhu bosanskohercegovačkog nogometa.

''Velika je stvar za Mostar što ponovo ima dva kluba u elitnom rangu natjecanja. Zrinjski i Velež su ponos grada i zaslužuju da igraju protiv najjačih ekipa u Premijer ligi BiH. Vratio se i Borac tamo gdje mu je mjesto, bio sam ovih dana u Banja Luci i vidim da ponovo vlada ona prava nogometna groznica. Veliko je zadovoljstvo pratiti Premijer ligu Bosne i Hercegovine ove sezone, jer ima nekoliko kandidata za titulu. Vjerujem da će neizvjesnost potrajati do posljednjeg kola'', istaknuo je Ćurković.

Kopirati
Drag cursor here to close