"Bio je i ostao fenomen"

Srpska legenda ispričala anegdotu o Peleu: "A gdje je televizor iz Jugoslavije?"

Dragan Džajić otkrio je srpskim medijima kako je prošao njegov posljednji susret s Peleom, jedinim u povijesti nogometa koji je osvojio čak tri svjetska prvenstva.
Sport / Nogomet | 30. 12. 2022. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni svijet se oprašta od Pelea. Svatko na svoj način, emotivne poruke poslali su i najveći nogometaši današnjice, Messi, Ronaldo, Modrić, Neymar, Mbappe, Haaland..., a nakon smrti brazilskog velikana oglasila se i jedna legenda s prostora bivše države.

Dragan Džajić otkrio je srpskim medijima kako je prošao njegov posljednji susret s Peleom, jedinim u povijesti nogometa koji je osvojio čak tri svjetska prvenstva.

"Jako mi je žao. Bio je simbol nogometa i generacije, jednostavno neprikosnoven za sve. Mnogi ljudi su mu se divili i poštovali ga, bio je i ostao fenomen. Plijenio je na terenu, kada je dolazio u goste, dočekivali su ga u stranim zemljama kao da je predsjednik države. Jako sam ga cijenio i tako će uvijek ostati", rekao je Džajić u razgovoru za Telegraf i otkrio nezaboravnu anegdotu s Peleom.

"Kako ne, to se ne zaboravlja. Dogodilo se to na prijemu u našem veleposlanstvu u Brazilu. Prišao mi je, popričali smo pošto sam ja bio kapetan Jugoslavije, a onda me pitao jesmo li mu donijeli televizor koju su mu iz Jugoslavije obećali. Ja sam mu rekao da nisu poslali ništa. E, sad, ne znam jesu li mu možda naknadno poslali, ali znam da su mu obećali", ispričao je nekad slavni nogometaš Crvene zvezde i bivše države.

Oproštaj protiv Jugoslavije?

"Nevjerojatno. Čitav stadion je plakao na njegovom oproštaju. Nema njemu ravnog, on je za mene najbolji igrač svih vremena, iako je to stvar ukusa. Nedodirljivost na terenu, jasna vizija, pa kada su ga se svi ostali plašili, svima je sve jasno. To će ostati urezano u pamćenje i u povijest svjetskog nogometa".

Kopirati
Drag cursor here to close