Prijateljska i humanitarna utakmica

Spektakl u Mostaru: Zrinjski i Hajduk napunili tribine i odigrali neriješeno

U Mostaru su pred prepunim tribinama stadiona HŠK Zrinjski prijateljsku utakmicu odigrali Zrinjski i Hajduk, a završilo je 1:1.
Sport / Nogomet | 22. 03. 2024. u 19:21 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva trenutno drugoplasirana sastava Wwin lige i HNL-a, mostarski Zrinjski i splitski Hajduk, odigrali su prijateljsku utakmicu koja je posve ispunila tribine stadiona HŠK Zrinjski.
 
Završilo je miroljubivih 1:1, a oba gola pala su u prvih petnaestak minuta utakmice.
 
Foto: Bljesak.info / Prijateljska utakmica HŠK Zrinjski - HNK Hajduk
 
Budući da su gledatelji ispunili i gornju zapadnu triibnu gledatelja je bilo više nego i na jednoj europskoj utakmici prošlog ljeta, a svakako da sve ima i plemenitu pozadinu jer je dio prihoda od ulaznica išao kao potpora Udruzi za Down sindrom Mostar, te udruzi Minores.
 
Pune tribine, gdje su zajedno utakmicu gledali navijači obje momčadi, vidjeli su dobar susret ekipa koje su istrčale u dosta jakim sastavima. Hajduk je bio bez Marka Livaje i svojih reprezentativaca, ali u jakom sastavu gdje su se isticali bivši i sadašnji reprezentativci Nikola Kalinić, Filip Krovinović i Josip Brekalo.
 
Što se tiče Zrinjskog, izuzev ozlijeđenog Nemanje Bilbije, trener Željko Petrović izveo je najjači mogući sastav, a takva ekipa povela je odmah u trećoj minuti.
 
Foto: Bljesak.info / Prijateljska utakmica HŠK Zrinjski - HNK Hajduk
 
Tomislav Kiš izveo je korner, lopta se odbila do neometanog Marija Ćuže, koji pogađa za 1:0. Deset minuta kasnije radovali su se Hajdukovi navijači. Krovinović je asistirao Nikoli Kaliniću koji pogađa za 1:1.
 
Do kraja poluvremena Zrinjski je mogao opet povesti, no Nardin Mulahusejnović promašio je za nekoliko centimetara. Treba reći da su domaći u jednoj situaciji tražili i jedanasterac nakon što je u šesnaestercu Hajduka pao Malekinušić, no sudac Josip Martinović iz Čapljine se nije oglasio.
 
U drugom poluvremenu zbog brojnih izmjena tempo je posve otpao, a jedino što se može izdvojiti je vratnica koju je pogodio Dajaku. Treba reći da je najveće uzbuđenje u drugom dijelu izazvao Krovinović koji se pridružio brojnoj djeci pored ograde kako bi se fotografirao s njima.
Kopirati
Drag cursor here to close