"Bili" u Mostaru

Zrinjski i Hajduk ponovo nakon 2021. godine

Hajduk i aktualnih prvak BiH posljednji put odigrali su prijateljsku utakmicu u srpnju 2021. na Poljudu, iz tog dvoboja kao pobjednik je izašao Zrinjski.
Sport / Nogomet | 22. 03. 2024. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je posljednja pauza prije ulaska u završnicu sezone. Kako za jedne tako i za druge. Zrinjski narednom kolu gostuje Borcu, Hajduk za osam dana dočekuje Dinamo. Idealna provjera.

Naravno da se radi o prijateljskoj utakmici u kojoj će jedni i drugi probati odigrati koliko mogu u ovom trenutku, ali će opet gledati da naravno utakmicu odrade maksimalno korektno kako bi se izbjegle eventualne ozljede.

Hajduk ima jako puno navijača u Hercegovini pa će njegov dolazak u Mostar nakon duže vremena privući pažnju. Zrinjski i Hajduk su već ranije kroz prijateljske utakmice odmjeravali snage, ali se uglavnom igralo prije početka jednog ili drugog dijela sezone. Sada su susreću u reprezentativnoj pauzi što će se osjetiti na sastavima jednog i drugog tima.

Tako između ostalog Miroslav Karoglan ne može računati na devetoricu igrača s tim što su neki koji su krenuli za Mostar ozljeđeni. Hajdukov trener je na put poveo 26 igrača. Karoglan je u sezoni 2004/2005 nosio dres Zrinjskog, kasnije je jednu sezonu proveo kao igrač Širokog Brijega.  S druge strane Mario Tičinović, Filip Bradarić i Tomislav Kiš su u svojoj karijeri igrali za Hajduk. 

Hajduk i aktualnih prvak BiH posljednji put odigrali su prijateljsku utakmicu u srpnju 2021. na Poljudu, a iz tog dvoboja kao pobjednik je izašao Zrinjski pobijedivši 3:1.

Hajduk je tada s klupe vodio Jens Gustafsson. Zrinjski je igrao u sastavu: Kukić, Ćorluka, Jakovljević, Magdić, Bekić, Barišić Tičinović (od 74. Malekinušić), Kamenar (od 74. Savić), Bašić, Juranović (od 82. Škrijelj), Bilbija (od 74. Mašić). Bilbija je bio dvostruki strijelac, dok je jedan gol postigao Mašić. Trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Zrinjski i Hajduk susreli su se u Gabeli na turniru Andrija Anković 2018. godine. Radilo se o susretu za treće mjesto, Hajduk je bio bolji 2:1.

Godinu prije također u Gabeli, Zrinjski je za protivnika imao Hajduk, ali uvjetno rečeno drugu ekipu. Zrinjski je slavio 1:0. Na Poljudu su ova dva kluba odmjerila snage i 2016. godine. Vojković i Futacs su bili strijelci za Hajduk, Zrinjski je vodio kao trener Vinko Marinović.

Današnja utakmica ima i svoh humanitarni karakter.  Povodom Svjetskog dana Down sindroma, HŠK Zrinjski će ugostiti djecu i mlade iz Udruga za Down sindrom Mostar. Tako će mališani iz ove škole imati priliku izaći na teren s igračima jedne i druge ekipe zajedno s dječacima iz Škole nogometa Zrinjski. Kupovinom ulaznice za utakmicu gledatelji će dati podršku radu pomenute Udruge. Utakmica je na rasporedu od 17 sati i 30 minuta. 

Kopirati
Drag cursor here to close