Prve utakmice play offa Europske lige

VIDEO I Spektakl na Camp Nou bez pobjednika

Ovo je bilo prvo gostovanje Manchester Uniteda na Camp Nou od 2008. godine u kojem nije poražen.
Sport / Nogomet | 16. 02. 2023. u 21:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajnu utakmicu gledali smo večeras na Camp Nou stadionu. Vremena su se promijenila i nekada je bilo nezamislivo da velikani poput Barcelone i Manchester Uniteda igraju play off Europske lige, ali jednostavno je tako.

Ipak, večerašnja utakmica bila je po viđenom definitivno bolja nego recimo četiri utakmice Lige prvaka koje smo gledali utorak i srijedu. Manchester United koji ne pamti po dobrom posljednja tri dolaska na Camp Nou je imao bolje prilike u prvom dijelu koje je završilo bez golova.

U 28. minuti Weghorst je izbio sam pred Ter Stegena koji sjajno brani, baš kao i u 34. minuti kada brani šut Rashforda. U 37. minuti, nakon neopreznosti Wan-Bissake, Jordi Alba je upao u kazneni prostor, šutira ali De Gea brani.

Nakon pet minuta igre u nastavku dolaze i prvi gol. Barcelona je povela nakon kornera u 50. minuti. Ubacio je Raphinha, a Marcos Alonso je glavom matirao De Geu. Manchester United je uzvratio samo dvije minute kasnije. Marcus Rashford pogađa na asistenciju Freda. U 59. minuti imamo preokret, Manchester United vodi. Rashford je opet sudjelovao u akciji, tragičar je bio Koundé kojeg je pogodio Bruno Fernandes.

Ni Barca se nije predavala, tribine Camp Noua su proključale kad je Raphinha u 76. minuti sjajnim golom izjednačio na 2:2. U prvom trenutku učinilo se da je strijelac Lewandowski, ali je on upravo možda i iznenadio De Geu. U finišu utakmice Barcelona opasno prijeti, Casemiro zamalo postiže autogol, ali na kraju ostaje 2:2.

Video: Barcelona - Manchester United 

Ovo je bilo prvo gostovanje Manchester Uniteda na Camp Nou od 2008. godine u kojem nije poražen.

Red Bull Salzburg je uspio slaviti protiv Rome na svom terenu, kasnim golom Capalda glavom na ubacivanje Pavlovića.

Shakhtar Donetsk i dalje sjajno igre uz sve probleme oko igračkog kadra, prodaje nekih igrača. U Varšavu su savladan Rennes 2:1. Već u 11. minuti 22-godišnji veznjak Dmytro Kryskiv zabio je za vodstvo.

Do kraja poluvremena momčad trenera Jovićevića je povećala prednosti, Bondarenko je iskoristio penal. U nastavku su gosti uspjeli preko Ekambija postaviti konačan rezultat 2:1. Imali su nekoliko prilika za poravnanje, ali do drugog gola nisu uspjeli doći. Utakmicu je sudio Irfan Peljto s svojim pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom.

Ajax u Amsterdamu nije savladao Union Berlin, završilo je 0:0. Hit momčad Bundeslige, ima priliku u revanšu možda ostvariti jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close