UEFA Europska liga

Rennes ide u play-off, Arsenal i PSV nisu ništa prepustili slučaju

U skupini A, Arsenal i PSV nisu ništa htjeli prepustiti slučaju i borili su se za izravan prolazak dalje. PSV je ostao dva boda prekratak i izravno u osminu finala ide engleski sastav. Rennes nakon remija s AEK-om također ide u doigravanje.
Sport / Nogomet | 03. 11. 2022. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati su svi sudionici osmine finala Europske lige.

Betis i Union Saint-Gilloise su ranije u skupinama C i D osigurali osminu finala Europske lige, a u susretima igranim od 21 sat smo doznali i koji će sudionici skupina A i B proći dalje.

U skupini A, Arsenal i PSV nisu ništa htjeli prepustiti slučaju i borili su se za izravan prolazak dalje. PSV je ostao dva boda prekratak i izravno u osminu finala ide engleski sastav.

Arsenal je svladao Zürich rezultatom 1:0, a gol je u 17. minuti zabio Kieran Tierney. 

       
Standings provided by Sofascore
   

Bodo/Glimt nije bio spreman ni na domaćem terenu suprostaviti se PSV-u. Nizozemski je klub bio bolji rezultaotm 2:1. Autogol Alsfonsa Samsteda u 35. minuti odveo je domaćine sa zaostatkom na odmor, a povećao ga je Johan Bakayoko u 52.

Smanjili su domaćini golom Nina Žugelja u sudačkoj nadoknadi. Norvežani će s trećeg mjesta u Konferencijsku ligu, dok Zürich ispada iz Europe, piše Germanijak.hr.

U skupini B je Fenerbahce potvrdilo svoju nadmoć slavljem protiv Dinama iz Kijeva 2:0. Gosti iz Turske zabili su oba gola već u prvome dijelu.

Prvo je Güler zatresao mrežu u 23. minuti susreta, a potom je na njegovu asistenciju Willian Arao povećao prednost na 2:0.

Da stvar za domaćine bude gora, Ilya Zabarnyi je zbog dva prekršaja u samo 10 minuta zaradio dva žuta kartona i moram ranije krenuti put svlačionice.

U drugom susretu Rennes je poveo već u 17. minuti golom Matthisa Abline protiv AEK-a i sve je izgledalo mirno do 76. kada je Rafael Lopes izjednačio rezultat na semaforu. No manje od 10 minuta trebalo je francuskom sastavu da opet zatrese mrežu, ali je gol poništen.

Doduše, i ovaj je rezultat zadržao Rennes u Europskoj ligi, ali u play-offu, a ne u izravnom prolasku. Tamo će Fenerbahce, dok će AEK u Konferencijsku ligu, a Kijevljani ispadaju iz Europe.

       
Standings provided by Sofascore
   

Iako je u druge dvije skupine već ranije bilo poznato tko će u osminu finala, valja ponoviti i dodati večeranje rezultate.

Real Betis svladao je HJK 3:0, dok je Roma dramatično slavila 3:1 nad Ludogorecom. Roma će u doigravanje, a Ludogorec u Konferencijsku ligu.

U skupini D, Royale Union SG poražen je od Union Berlina 1:0. Jedini strijelac na susretu bio je Sven Michel u 6. minuti susreta.

Sporting Braga slavio je protiv Malmöa 2:1. Golove za domaći sastav zabili su Horta i Djalo (36. i 54. minuta), a za goste je smanjio Sejdiu u 77.

USG je završio prvi u skupini, Nijemci su drugi, dok je Braga treća, a Malmö nema niti jedan bod.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close