Europska liga

Spartak srušio Napoli, Legija porazila Leicester

Legia vodi sa šest bodova, Spartak ima tri, a Napoli i Leicester po jedan bod.
Sport / Nogomet | 30. 09. 2021. u 21:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Moskovski Spartak svladao je kao gost Napoli 3:2

Nogometaši moskovskog Spartaka priredili su iznenađenje pobijedivši na gostovanju lidera Serie A Napoli sa 3-2 u susretu 2. kola skupine C Europske lige, dok je u drugom dvoboju iz ove skupine Legija u Varšavi porazila Leicester City sa 1-0.

Spartak je u Napulju priredio iznenađenje porazivši vodeću momčad talijanskog prvenstva Napoli sa 3-2 premda je domaćin poveo već nakon 11 sekundi igre. No, ključnim se pokazalo isključenje Maria Ruija u 30. minuti nakon čega je Spartak s igračem više okrenuo rezultat nanijevši Napoliju prvi poraz ove sezone.

Domaćin je poveo već nakon 11 sekundi golom Elifa Elmasa, no Napoli je u 30. minuti ostao s igračem manje nakon što je pocrvenio Mario Rui. U posljednjim trenucima prvog dijela slovački sudac Ivan Kružliak je dosudio kazneni udarac za goste, ali je nakon pregleda video snimke poništio svoju odluku.

Ruski sastav je igrača više iskoristio u 55. minuti izjednačivši na 1-1 golom Quinciya Promesa, a rezultat je okrenuo Mihail Ignjatov u 81. minuti. U 83. minuti i gosti su ostali s igračem manje nakon isključenja Caufrieza, no u 90. minuti Promes je svojim drugom golom zaključio utakmicu. Napoli je u sudačkoj nadoknadi uspio tek ublažiti poraz, a strijelac je bio Osimhen.

Iznenađenje je priredila i Legija u drugom susretu iz ove skupine pobijedivši Leicester City sa 1-0, a gol odluke zabio je Mahir Emreli u 31. minuti.

Legia vodi sa šest bodova, Spartak ima tri, a Napoli i Leicester po jedan bod.

Lyon je susretu skupine A pobijedio Brondby sa 3-0, a sva tri gola pala su u drugom dijelu susreta. Toko Ekambi je načeo mrežu danskog sastava u 64. minuti, sedam minuta kasnije isti je igrač zabio za 2-0, a pobjedu "lavova" potvrdio je Aouar u 86. minuti.

Za goste je do 84. minute igrao Josip Radošević, dok Marko Divković nije ulazio u igru.

U drugom susretu iz skupine Sparta je u Pragu pobijedila Rangers sa 1-0 golom Davida Hancka u 29. minuti. Gosti su od 74. minute igrali bez isključenog Kamare. Borna Barišić je igrao cijeli susret za goste.

Na ljestvici vodi Lyon sa šest bodova, Sparta ima četiri, Brondby 1, a Rangers je na "nuli".

U skupini B Real Sociedad i Monaco našeg Nike Kovača završio je 1-1.

Momčad iz Kneževine je povela u 16. minuti golom Axela Disasija, a izjednačio je Mikel Merino u 53. minuti

U drugom susretu PSV je na gostovanju pobijedio Sturm sa 4-1. Za PSV su zabili Sangare (32), Zahavi (51), Max (74) i Vertessen (78), dok je pogodak za Sturm postigao Stanković u 55. minuti

Monaco i PSV vode sa po četiri boda, Real Sociedad ima dva boda, a Sturm je upisao dva poraza.

U skupina D Olympiakos je u Istanbulu deklasirao Fenerbahče sa 3-0.

Gosti su poveli u 6. minuti golom Tiquinha Soaresa, a Fener je bio korak do izjednačenja u 55. minuti kada je Dimitros Pelkas pogodio vratnicu. Korak bliže pobjedi Grci su stigli u 63. minuti kada je Giorgos Masouras lijepo zabio za 2-0, a samo šest minuta isti je igrač postigao i svoj drugi gol na utakmici osiguravši pobjedu gostima.

I u drugom susretu gosti su slavili, Eintracht Frankfurt je porazio Antwerp sa 1-0 golom Goncala Paciencie u sudačkoj nadoknadi. Kristijan Jakić je odigrao cijeli susret za njemački sastav.

Olympiakos vodi sa šest bodova, Eintracht ima četiri, Fener jedan, a Antwerp je bez bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close