Vladin savjet

Španjolski nogometni klubovi bi mogli otkazati sponzorske ugovore s kladionicama

Očekuje se donošenje novog zakona vezanog uz oglašavanje igara na sreću.
Sport / Nogomet | 28. 10. 2020. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska vlada u svom je pismu poslanom tamošnjim nogometnim klubovima savjetovala da otkažu sponzorske ugovore s kladionicama do kraja ove sezone jer se očekuje donošenje novog zakona vezanog uz oglašavanje igara na sreću.

U pismu se navodi kako će reklamiranje klađenja biti zabranjeno kada nova odredba koja je već odobrena na sjednici vlade bude izglasana u parlamentu i tako postala zakon.

Prijelazni period za provođenje novoga zakona trajat će do svibnja sljedeće godine.

Zabrana oglašavanja igara na sreću trebala bi doprinijeti ograničavanju klađenja koje nosi ozbiljne zdravstvene i socijalne opasnosti pogotovo među mladima.

Procjenjuje se kako je status vrhunskih sportaša kao primjera mladima u posljednje četiri godine povećao učestalost klađenja osoba između 18 i 25 godina sa 29 na 40 posto, a iznos novca koje mlade osobe troše na klađenje u istom je tom razdoblju porastao za 13 posto

Čak sedam od sadašnjih 20 španjolskih nogometnih prvoligaša, među kojima su i Sevilla te Valencia, za sponzore ima kladionice.

Predsjednik La Lige Javier Tebas usprotivio se ovoj odredbi vlade kazavši kako će klubovi, koji su ionako već suočeni s financijskim gubicima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, zbog nje izgubiti 90 milijuna eura te je zatražio prijelazni period od tri godine kako bi imali vremena za prilagodbu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close