70. rođendan

Nestvarne scene iz Splita: Torcida za rođendan zapalila nebo

Torcida je povodom 70. rođendana bakljama obasjala cijeli grad.
Sport / Nogomet | 28. 10. 2020. u 07:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nestvarne scene snimili su u noći sa utorka na srijedu fotoreporteri u Splitu.

Torcida je povodom 70. rođendana bakljama obasjala cijeli grad.

Kadrvi snimljeni s Poljuda, Marjana, splitske Rive te iz mnogobrojnih splitskih kvartova prizori su kakvi se rijetko viđaju.

Uoči proslave 70. rođendana "Torcida" je poručila kako se još jednom želi pokazati kako Split "nema premca u obilježavanju proslava."

"U ovih 70 godina Torcida, kao najstarija europska navijačka grupa, izrasla je u pokret koji nadmašuje navijačke okvire, i danas s ponosom ističemo naš doprinos društvenoj zajednici. Kad god je trebao, Torcida se prva odazvala, bilo da se radilo o humanitarnim akcijama, darivanju krvi ili sprječavanju prirodnih katastrofa, Torcida je uvijek na prvoj crti," poručili su iz Torcide.

Također, su istaknuli kako u noći u kojoj slavi 70 godina svojeg  postojanja "utkana je naša nemjerljiva ljubav i vjernost prema Hajduku i našem gradu."

 "U toj noći utkani su svi kilometri koje smo prošli zbog voljenog kluba, sve naše fešte i pobjede," poručila je "Torcida."

28. listopada 1950. Torcidu su osnovali splitski studenti u Zagrebu inspirirani pričama Bajde Vukasa i ostalih hajdukovaca koji su se nedugo prije toga vratili sa SP-u u Brazilu, gdje su bili oduševljeni navijanjem brazilske Torcide.

Kopirati
Drag cursor here to close