Zanimljivo

Španjolski AS posvetio tekst Zrinjskom i Modriću

Tim iz Mostara se nalazi na pragu pisanja povijesti kada je riječ o bosanskohercegovački nogomet, a to je naravno plasman u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2023. u 21:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da rade sjajne stvari ove sezone u kvalifikacijama za europsku scenu najbolje pokazuje tekst koji je Zrinjskom posvetio jedan od najuglednijih španjolskih listova AS.

Tim iz Mostara se nalazi na pragu pisanja povijesti kada je riječ o bosanskohercegovački nogomet, a to je naravno plasman u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

U prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige Zrinjski je u Mostaru savladao Briedabli sa 6:2 i u revanšu brane prednost od četiri gola razlike.

Zrinjski je blizu zarade koju su bh. klubovi mogli samo sanjati i to nije sve!

Otvara se velika prilika nakon rapsodije protiv Breidablika

Ukoliko prođu dalje, službeno će postati prvi tim iz Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja, piše sportsport.ba.

Sve to jako je zainteresiralo i španjolski AS koji je posvetio tekst upravo tome, a sve je naravno povezano s Lukom Modrićem

Na početku se spominje izjava Luke Modrića iz perioda kada je iz Dinama prešao u Tottenham. Tada su ga pitali da li je spreman da igra u Premiershipu, a on je rekao da je igrao u Premijer ligi BiH.

"To poglavlje, prelazak u Zrinjski kada je kao mladić počeo iskakati u prvom timu zagrebačkog Dinama, jedno je od najmanje poznatih u biografiji fantastičnog veznjaka iz Zadra. Izvan surovosti prvenstva u kojem su se još osjećali odjeci strašnog rata, Modrić se u Zrinjskom osjećao kao kod kuće. To je klub Hrvata koji žive u Mostaru. Sada je vjerojatno sretan jer je Zrinjski na korak od finala doigravanja za Europsku ligu", piše novinar AS-a.

Nakon toga, osvrnuli su se na situaciju u bh. nogometu, te uspjehu koji bi mogao napraviti tim iz Mostara.

"Potvrde li u četvrtak više nego vjerojatan plasman u play-off Europske lige, osigurat će barem grupnu fazu Konferencijske lige, čime će postati prvi bh. klub koji igra grupnu fazu europskog natjecanja. Ova balkanska zemlja jedna je od rijetkih koja još nije imala predstavnika u grupi, a konkurencija za prevlast bila je žestoka. U tako složenoj zemlji, u kojoj Bošnjaci, Hrvati i Srbi žive zajedno, sve tri zajednice htjele su prve napraviti proboj u grupnu fazu. Čini se da će bivša Modrićeva ekipa biti ta koja će tu privilegiju prepustiti Hrvatima, iako će je morati prvo ovjeriti u hladnom islandskom ljetu", završava novinar AS-a.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close