Norveška senzacija

Španjolski "As" piše: Real se okreće Haalandu

Već godinama je poznato da Real želi Kyliana Mbappea, no jednako tako taj posao ne uspijeva realizirati.
Sport / Nogomet | 08. 01. 2024. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijena po kojoj bi Real mogao kupiti Erlinga Haalanda bliža je iznosu od 100 milijuna eura nego iznosu od 200 milijuna eura, navodi As i otkriva plan madridskog kluba za kupnju sjajnog 23-godišnjeg napadača Manchester Cityja i norveške reprezentacije.

Već godinama je poznato da Real želi Kyliana Mbappea, no jednako tako taj posao ne uspijeva realizirati. Francuski napadač PSG-a ugovorno je za klub vezan do kraja sezone, a pisalo se da mu je Real dao ultimatum i postavio datum do kojeg se mora izjasniti želi li prema Madridu. Danas mediji nude oprečne poglede na situaciju. Neki pišu da je sve dogovoreno, drugi da Mbappe sigurno ne dolazi.

Garancija 40 do 50 golova

Ispostavi li se da je točna opcija prema kojoj Mbappe neće obući na sebe bijeli dres, Real će se okrenuti Haalandu. "Smatra ga se napadačem koji će obilježiti sljedeću dekadu i garancijom za 40 do 50 golova po sezoni. Sam Norvežanin vrlo dobro zna da ga žele i Carlo Ancelotti i dio vodstva kluba", piše As.

Haaland je pod ugovorom do ljeta 2027. godine, ali u ugovoru ima opciju koja je prihvatljivija klubovima izvan Engleske nego onima koji se natječu u Premier ligi. Za takve cijena raskida suradnje Cityja i Haalanda nije manja od 200 milijuna eura.

Njegova agentica Rafaela Pimenta jasno je naglasila da njeni klijenti znaju da im agencija "ostavlja otvorena vrata da sami izaberu budućnost", a to znači da postoje prihvatljivije opcije za promjenu kluba. As piše da u Haalandovom slučaju to znači da bi u Real mogao za iznos koji je bliži 100 milijuna eura, nego 200 milijuna.

Mbape pa Haaland?

"Da se pita samo njega, sutra bi potpisao za Real", dodaje As, uz podsjetnik da je Haaland kupio kuću u Marbelli, ali i da Real ima dovoljno novca da, ako to poželi, kupi i Mbappea i Haalanda. "Sve ukazuje na to da će u srpnju 2024. biti upriličena nova prezentacija zvijezde na Bernabeuu. Očekujte da se ponovno slike kakve su viđene 6. srpnja 2009. kad je stadion bio krcat na predstavljanju Cristiana Ronalda", ističe se.

Real za Haalanda ima i plan B. Ako Mbappe dođe ove godine, ili čak neovisno o tome, Haaland bi mogao sljedeće, zaključuje se u tekstu.

Kopirati
Drag cursor here to close