Veliki obrat

Španjolska Osasuna ipak smije igrati u Konferencijskoj ligi

Španjolska Osasuna igrat će u Konferencijskoj ligi premda joj je prijetilo izbacivanje zbog namještanja rezultata utakmica u španjolskom prvenstvu 2014. godine.
Sport / Nogomet | 25. 07. 2023. u 23:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"S obzirom na nove dokaze koje je klub predstavio u svoju obranu, UEFA je zaključila da je Osasuna bila žrtva radnji koje su se dogodile prije deset godina", priopćio je u utorak klub iz sjevernog grada Pamplone.

"Posljedično, UEFA smatra da je Osasuna pogodna za sudjelovanje u aktualnom natjecanju", dodaje se.

Nakon što je španjolski Vrhovni sud u siječnju potvrdio osuđujuću presudu upravi koja je vodila klub od 2012. do 2014. za korupciju i lažiranje dokumenata, UEFA je početkom lipnja izbacila Osasunu iz europskih natjecanja.

U presudi Vrhovnog suda je navedeno da je Osasuna platila 400.000 eura Betisu da pobijedi Valladolid i još mu je dala 200.000 eura da namjerno izgubi na gostovanju kod Osasune. Ta tri kluba bila su posljednjeplasirana u prvoj ligi, a Osasuna je imala najviše izgleda da se spasi.

Osasuna se nakon izbacivanja iz Europe žalila, ali je Žalbeno tijelo Europske nogometne federacije u srpnju odbilo žalbu.

Međutim, klub iz Pamplone nije odustao, već je zaštitu potražio na Arbitražnom sportskom sudu (CAS) koji je donio presudu u korist španjolskog kluba.

Osasuna je tvrdila da su presudom španjolskog Vrhovnog suda kazneno odgovorni samo umiješani direktori, ali ne i klub u cjelini.

"Danas je završio slučaj na Sportskom arbitražnom sudu te će se Osasuna natjecati u Konferencijskoj ligi", izvijestio je klub na svojoj internetskoj stranici, prenosi Hina.

Tako će Osasuna 7. kolovoza biti u ždrijebu doigravanja za ulazak u Konferencijsku ligu. Inače, Osasuna je protekle sezone izborila nastup u Europi nakon 16 godina

Kopirati
Drag cursor here to close