Laknulo im

Španjolci o Vatrenima: Momčad koje se ne treba nimalo plašiti

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u finale ACUD kupa pobjedom protiv Tunisa nakon izvođenja jedanaesteraca. Igru Vatrenih komentirali su i vodeći španjolski mediji...
Sport / Nogomet | 24. 03. 2024. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNS / Modrić, Ivušić, Vida

Hrvatskih 0:0 u 90 minuta igre protiv Tunisa nije baš ostavilo dobar dojam o Vatrenima, o čemu su se raspisali španjolski mediji.

Posebno su Španjolci zainteresirani za formu i snagu Hrvatske pred Euro, jer se nalaze u istoj skupini, u kojoj su još Albanija i Italija.

"Hrvatska je imala nadmoć u posjedu koju nije znala iskoristiti, a jedine prijetnje dolazile su iz skok igre, kojom Vatreni mogu zaprijetiti preko Joška Gvardiola i ostalih visokih igrača", piše tako španjolski AS, koji opisuje Hrvatsku kao "momčad koje se ne treba nimalo bojati".

Madridska Marca piše:

"Hrvati unatoč dominaciji nisu uspjeli stvarati prilike za pogotke. Zapravo im je trebalo 56 minuta da dođu u prvu izglednu šansu, kad je tuniski vratar Bechir Ben Said senzacionalno obranio udarac Andreja Kramarića glavom".

I Marca ističe prekide kao jedinu opasnost koju su emitirali Vatreni:

"Ni s Modrićem ni bez njega, hrvatska igra nije se poboljšala, a prijetnje su stizale samo iz prekida preko stopera Ćalete-Cara i Gvardiola. Hrvatsku je u finale odveo vratar Ivušić, koji je zaustavio tri suparnička jedanaesterca", konstatira Marca, prenosi HRT.

Marca dodaje kako je Španjolska među favoritima za osvajanje Eura.

"Španjolska ima sjajnog izbornika Luisa de la Fuentea i niz impresivnih nogometaša koji mogu nastaviti svoj put uspjeha nakon osvajanja Lige nacija prošle godine. Španjolska ima sjajnu, vrhunsku momčad koja je miks veterana i darovitih mladih igrača.

Prva tri rivala Hrvatska, Albanija i Italija su teški, ali Španjolska je superiorna i nitko je ne želi za protivnika. Njeni izravni suparnici za naslov bit će Francuska, Portugal i Njemačka".

Podsjećamo da su se Španjolska i Hrvatska prošle godine susrele u finalu Lige nacija, a Furia je slavila nakon jedanaesterac i osvojila ovaj turnir. 

Video: CROATIA 0-0 SPAIN, FINAL | The full penalty shootout
Kopirati
Drag cursor here to close