Turnir u Egiptu

Hrvatska nakon jedanaesteraca prošla u finale

Hrvatski nogometni reprezentativci igrat će u utorak u finalu međunarodnog ACUD kupa protiv domaćina turnira Egipta, u polufinalu je Hrvatska, poslije 0-0 u 90 minuta, s 5-4 nakon jedanaesteraca bila bolja od Tunisa.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2024. u 23:40 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bolje prilike za pogodak u prvom poluvremenu je imao Tunis.

Tunižani su u 31. minuti postigli pogodak iz prekida nakon što je ubačena lopta u hrvatski šesnaesterac gdje nitko od Vatrenih nije reagirao, te je Jelassi glavom pogodio za 1-0. Ipak, nakon VAR provjere otkriveno je milimetarsko zaleđe zbog čega je pogodak poništen.

Bolje je Hrvatska otvorila drugo poluvrijeme pa je nakon mlakih pokušaja glavom Kramarića i Pašalića uslijedila najbolja šansa aktualnih brončanih na svijetu.

U 56. minuti je pucao Gvardiol, a loptu je dočekao Kramarić okrenut leđima suparničkim vratima. Trznuo je napadač Hoffenheima glavom, a krajnjim naporom pogodak je spriječio tuniski vratar Ben Said.

Još je bolja bila šansa Gvardiola u 73. minuti kada je nadskočio obranu Tunisa, ali je njegov udarac glavom preletio malo iznad grede, kao što je zamalo neprecizan na drugoj strani bio Ltaief u također vrlo izglednoj prilici.

Na koncu su o pobjedniku i finalistu nakon 0-0 odlučivali jedanaesterci.

Tunis je imao 'meč-loptu' tijekom jedanaesteraca, ali Jaziri nije svoj udarac pretvorio u pogodak. Hrvatski vratar Ivica Ivušić je obranio njegov udarac, kao i Haddadiju na kraju, čime je odveo Hrvatsku u finale.

Tijekom jedanaesteraca od hrvatskih igrača nisu zabili Vlašić i Juranović, dok su precizni bili Kramarić, Petković, Mario i Marco Pašalić te Majer. 

Video: Hrvatska - Tunis, raspucavanje s bijele točke
Kopirati
Drag cursor here to close