Nakon osvojene titule

Spaletti: Titulu posvećujem svojoj braći, posebno Marcellu, koji je preminuo prije četiri godine

"Nisu mi vjerovali kada sam kroz sezonu govorio da možemo osvojiti naslov. Ja sam došao ovdje osvojiti ovo, to je sve", rekao je Spalletti.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2023. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjeni svih ostalih trenera koji svakodnevno imaju svoje mjesto u medijima, Ancelottija, Guardiole, Kloppa, ostao je Luciano Spalletti. Koji je nakon dvije godine sebi kupio kartu za besmrtnost. Barem u srcima navijača Napolija. Tamo gdje je Maradona, tamo gdje su rijetki. Pored Spallettija koji je pričao u mikrofon je stajao Ciro Ferrara, čovjek koji zna kako je osvojiti titulu s Napolijem. Bio je član te generacije, igrao zajedno s Maradonom. Danas također radi kao komentator. Reakcija Luciana Spallettija u TV-prijenosu utakmice iz Udina rekla je sve.

"Ova momčad ima budućnost. Ovo posvećujem čitavom gradu Napulju. Zaslužili smo tu titulu. Posvećujem je svojoj braći. Prije svih svom bratu Marcellu, koji je preminuo prije četiri godine. Ljudi su ovdje nekada gledali Maradonu. On je imao i neko svoje proročanstvo. Ja sam uoči sezone govorio da idemo osigurati Ligu prvaka, kao što smo to učinili prošle sezone. Već tada sam govorio da ćemo sada biti jaki, nisu mi vjerovali kada sam kroz sezonu govorio da možemo osvojiti naslov. Ja sam došao ovdje osvojiti ovo, to je sve", rekao je Spalletti.

Predsjednik Aurelio De Laurentiis se javio iz Napulja, nije bio na licu, na stadionu u Udinama.

"Hvala, hvala svima. Uvijek su mi govorili da žele pobijediti i sada smo došli do pobjede svi zajedno. Imamo još tri domaće utakmice, prva na redu je Fiorentina u nedjelju. Idemo napraviti feštu za pamćenje. Čekali smo ovo 33 godine. Obećao sam navijačima da ćemo osvojiti naslov nakon 10 godina mog vodstva, evo malo smo i uranili i osvojili ovo dvije godine ranije. Sada moramo nastaviti osvajati u seriji, a onda probati isto i u Ligi prvaka."

Kopirati
Drag cursor here to close