Slavlje

FOTO/VIDEO | Noć kada je proključao Vezuv

Naslov prvaka, taj čarobni scudetto nakon 33 godine čekanja, potvrđen remijem Spalettijeve momčadi u Udinama, doslovno je izazvao erupciju.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2023. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijelu noć Napulj je gorio. Deseci, pa i stotine tisuća ljudi jednog će dana prepričavati djeci i unucima da su jutro 5. svibnja 2023. godine dočekali na ulicama.

Naslov prvaka, taj čarobni scudetto nakon 33 godine čekanja, potvrđen remijem Spalettijeve momčadi u Udinama, doslovno je izazvao erupciju. Ali nije se probudio Vezuv, nego sve emocije koje su čekale eksploziju još od 1990. godine, kad je Diego Maradona donio nebeskoplavima posljednju "kantu".

"Grad je poludio od radosti", izvještava jutros Corriere dello Sport, koji prenosi prizore s trgova i ulica, od rasprodanog stadiona na kojem se utakmica prenosila na video-zidovima, do Gallerije Umberto te trgova Piazza del Plebiscito i Piazza Trieste e Trento.

Foto: ALBERTO PIZZOLI Afp / Slavlje u Napulju

Zastave, baklje, dimne bombe, vatrometi, šalovi, Osimhenove lutke, Maradonine slike: sve se stopilo u jednu beskrajnu feštu za pamćenje. Uostalom, kako pišu Sportske novosti, fotografije govore više od riječi.

Foto: CARLO HERMANN Afp / Slavlje u Napulju
Foto: FILIPPO MONTEFORTE Afp / Slavlje u Napulju
Foto: CARLO HERMANN Afp / Slavlje u Napulju
Foto: ALBERTO PIZZOLI Afp / Slavlje u Napulju
Foto: CARLO HERMANN Afp / Slavlje u Napulju
Kopirati
Drag cursor here to close