Kovačić odigrao cijeli meč

SP klubova: Chelsea u finalu protiv Palmeirasa

Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu za Chelsea te je kao jedini u europskom predstavniku zaradio žuti karton.
Sport / Nogomet | 09. 02. 2022. u 19:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Chelseaja uspješno su obavili polufinalni posao na klupskom Svjetskom prvenstvu te su svladali Al Hilal iz Saudijske Arabije s minimalnih 1-0.

Chelsea je u finalu odveo Romelu Lukaku koji je postigao jedini pogodak u 32. minuti. Londonski klub je bio bolji, ali nije bio toliko dominantan, s tim da je Al Hilal u nastavku utakmice bivao sve opasniji i odlučniji. Imao je klub iz Saudijske Arabije i nekoliko dobrih prilika da zakomplicira ovaj susret, no do izjednačenja ipak nije stigao.

Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu za Chelsea te je kao jedini u europskom predstavniku zaradio žuti karton.

Chelsea će tako po drugi put igrati finale Svjetskog klupskog prvenstva. Prvi i posljednji put u finalu je bio 2012. godine kada je izgubio od Corinthiansa s 0-1.

Bilo je to ujedno posljednji put kada je pobjednik europske Lige prvaka izgubio finalnu utakmicu. Svi Europljani su nakon te godine osvajali pehar, a učinio je to madridski Real četiri puta, Bayern dva puta te po jednom Barcelona i Liverpool.

Podsjetimo kako je dan ranije južnoamerički prvak, brazilski Palmeiras, s 2-0 i golovima Raphaela Veige i Dudua pobijedio egipatski Al Ahly.

SP klubova, polufinale:

Chelsea - Al Hilal 1-0 (Lukaku 32)

Kopirati
Drag cursor here to close