Mađari ko nekad 1953. godine

Southgate: Ja sam odgovoran

Jednako težak poraz Englezi su doživjeli 1964. godine od Brazila (5:1), tek drugi u povijesti sa četiri ili više razlike bez primljenog gola. Posljednji put to se dogodilo svibnja 1958. godine i prvi put na domaćem terenu, Jugoslavija je slavila 5:0.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2022. u 01:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je za Englesku bio najgori poraz na domaćem terenu nakon 1928. godine. Mađarima je ovo bila tek druga pobjeda nad Engleskom na njihovom tlu u povijesti, prva nakon one famozne partije na Wembleyju 1953. godine. Roland Sallai tek je drugi igrač koji je ovom stoljeću protiv Engleske postigao čak tri gola, uz Šveđanina Zlatana Ibrahimovića (5). Sallai je postao prvi gostujući igrač koji je zabio protiv Engleske na dva različita terena (Wembley u listopadu 2021. i Molineux sinoć) nakon Šveđanina Håkana Milda 1995. (Elland Road) i 2001. (Old Trafford).

Jednako težak poraz Englezi su doživjeli 1964. godine od Brazila
(5:1), tek drugi u povijesti sa četiri ili više razlike bez primljenog gola. Posljednji put to se dogodilo u svibnju 1958. godine na Jugoslavija je slavila 5:0.

Nakon četiri odigrana kola Engleska je na dnu tabele, krajnje neočekivano i poražavajuće za selekciju koja je igrala finale Europskog prvenstva i koja ima visoke ciljeve u Kataru. U odnosu na Mađarsku, Engleska ima čak pet bodova manje. I u posljednja dva kola se mora boriti za opstanak u društvu najboljih.

"Ovo je bilo jedno potresno iskustvo. Ja sam odgovoran, jer sam balansirao između mladih igrača koji su dobili priliku i onih koji su umorni. Ovo je jedno dobro iskustvo za mlade igrače, puno smo naučili iz utakmica Italije i Njemačke. Razumijem reakciju na to na stadionu, ova grupa igrača je bila nevjerojatna kada je u pitanju dres reprezentacije i važno je da ljudi ostanu uz njih. I dalje će biti jaki i dobri. Neću reći da ne boli, ali jasno mi je što smo pokušavali učiniti u četiri utakmice. Moj posao je zaštititi igrače, rezultati su moja odgovornost u ovakvoj situaciji" rekao je nakon utakmice Gareth Southgate.

Kopirati
Drag cursor here to close