EURO 2020

Southgate iznenadio igrače kada im je rekao da će pucati Saka

Mnogi su, poput Josea Mourinha i Roya Keanea, smatrali da je engleski izbornik stavio preveliki teret na mlade igrače.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2021. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Southgate iznenadio igrače kada im je rekao da će pucati Saka

Nakon finala Eura između Engleske i Italie i dalje se najviše priča o jedanaestercima, odnosno o odluci Garetha Southgatea da peti s bijele točke puca mladi 19-godišnji Bukayo Saka.

Mnogi su, poput Josea Mourinha i Roya Keanea, smatrali da je engleski izbornik stavio preveliki teret na mlade igrače.

Kako piše Daily Mail, Englezi su vježbali kaznene udarce još od rujna prošle godine i odluka je donijeta na temelju uspješnosti izvođenja na treningu.

Southgateov pomoćnik Steve Holland bilježio je rezultate, a Bukayo Saka je imao najbolji učinak od svih igrača. Igrač Arsenala bio je bolji i od Raheema Sterlinga i Jacka Grealisha, za koje su mnogi mislili da su trebali pucati prije Sake.

Također, engleske novine tvrde da su igrači na terenu bili šokirani da će Saka pucati tako važan jedanaesterac, bez obzira na njegovu preciznost na treninzima.

''Ja sam odlučio da će on pucati i to je potpuno moja odgovornost. Nije on kriv, ni Marcus ili Jadon. Radili smo na tome na treninzima i došli smo do tog redoslijeda. To je bila moja trenerska odluka. Uvijek postoji rizik, ali oni su bili najbolji. Kad uvodiš toliko napadača, onda to moraš napraviti kasno. Bila je kocka, ali da smo se kockali prije, mogli smo izgubiti već u produžetku'', izjavio je Southgate odmah nakon utakmice u nedjelju, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close