Vatreni

Sosa: Maštam o nastupu na SP

Borna Sosa u kratkom je razdoblju postao važna karika u igri Vatrenih, lijevi bek Stuttgarta nametnuo se dobrim igrama u klubu i postao standardni član reprezentacije.
Sport / Nogomet | 06. 10. 2021. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanja nastup na Svjetskom prvenstvu, to je nešto o čemu oduvijek maštam, kazao je hrvatski reprezentativac Borna Sosa uoči dvoboja kvalifikacija za SP protiv Cipra u petak.

Borna Sosa u kratkom je razdoblju postao važna karika u igri Vatrenih, lijevi bek Stuttgarta nametnuo se dobrim igrama u klubu i postao standardni član reprezentacije. Hrvatska je u rujnu na tri utakmice osvojila sedam bodova, u listopadu Vatreni igraju utakmicu manje.

“Po težini mislim da je razlika jedino u tome što smo tad igrali utakmicu više. I tad smo znali da je bitno pobijediti i osvojiti što više bodova jer smo igrali protiv izravnih konkurenata, a sad igramo zahtjevne utakmice protiv Cipra u gostima i protiv Slovačke u Osijeku. Cilj je pobijediti u obje utakmice i što više se približiti Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ako budemo na očekivanoj razini, mislim da to neće biti problem”, prenosi Hina.

Hrvatska u rujnu nije primila gol, a u dosadašnjem dijelu kvalifikacijskog ciklusa inkasirala je tek pogodak protiv Slovenije u Ljubljani.

“U nekim utakmicama je i vratar dosta doprinio, ali to je tako kad nešto želiš. U tri rujanske utakmice dali smo sve od sebe da primimo što manje golova, a zalaganje poslije izgubljene lopte i povratna trka bila je na maksimalno visokoj razini. A kad se tako igra, poklope se i neke ostale stvari. Bitan je i pristup jer ako daš sve od sebe, onda ti se i negdje vrati”.

Među reprezentativnim braničima je sve više bundesligaških igrača.

“Dugo se nije poklopilo da je toliko igrača iz Bundeslige u obrani. Znam Gvardiola i Stanišića, pratim ih i mislim da igraju na visokoj razini. Možda je Stanišiću malo teže jer ipak igra u Bayernu, ali iskoristi svaku priliku. Za Joška već znamo da je fantastičan igrač koji se u RB Leipzigu ustalio na poziciji lijevog stopera. Bit ću sretan ako budemo igrali zajedno jer je tako bilo u mladoj reprezentaciji. U Bundesligi su promijenili način razmišljanja, puno klubova posvetilo se razvoju mladih igrača pa kupuju mlade igrače iz inozemstva, kao što je to bio slučaj sa mnom i Joškom. Mi smo i prije imali kvalitetne igrače, koji su mogli igrati Bundesligu, ali mentalni sklop nije bio takav. To se, međutim, promijenilo, pozitivna je stvar što tako mladi igramo u Bundesligi”.

Borna sanja nastup na Svjetskom prvenstvu.

“To je nešto o čemu oduvijek maštam. Kad sam bio mali, uvijek sam, kad bih nešto napravio, pjevao pjesmu da sam prvak svijeta od Freddieja Mercuryja. Siguran sam da će Svjetsko prvenstvo u Kataru biti spektakularno jer je potencijalno zadnje Cristianu Ronaldu, Lionelu Messiju i Luki Modriću”.

Na putu prema Kataru bitno je, za početak, pobijediti Cipar.

“Najbitnije je u toj utakmici uzeti tri boda i ići na Slovačku s vjetrom u leđa. Već smo u prvoj utakmicu protiv Ciprana vidjeli da neće biti lagano. Cipar se zna braniti u čvrstom bloku, jedina zadaća u utakmici je ne primiti gol. Na nama je da to pokušamo razbiti i zabiti gol, a mislim da imamo puno kvalitete to napraviti. Ako damo maksimum individualno i kao momčad, trebali bismo pobijediti”.

Kopirati
Drag cursor here to close