Vatreni na okupu

Dalić: Nisam komunicirao s Rebićem

Dalić, zbog ozljeda igrača ima dosta problema u obrani.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2021. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Zlatko Dalić

U Zagrebu se okuplja hrvatska nogometna reprezentacija uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru iduće godine. Izabranici Zlatka Dalića u petak gostuju kod Cipra, a u ponedjeljak na stadionu u Osijeku ugostit će Slovačku. Dalić, zbog ozljeda igrača ima dosta problema u obrani.

''Moramo biti disciplirani kao i dalje. Moramo nastaviti još ozbiljnije, još odgovornije, ako si želimo olakšati ciklus u studenom'', rekao je u uvodu Dalić, prenosi HRT.

U nedjelju je aktivirao pretpoziv braniču Borussije Dortmund Marinu Pongračiću. Prije nekoliko dana pretpoziv je aktiviran i Duji Ćaleti-Caru, a razlog za ta dva poteza je neizvjesna zdravstvena situacija Domagoja Vide i Josipa Juranovića.

Dalić je prokomentirao povratak Josipa Brekala u reprezentaciju: ''Josip Brekalo meni nije bio problem, tražio je klub, nije bio u ritmu i zbog toga nije bio pozvan. Otišao je u Torino, proigrao je i čim se vratio u formu mi smo ga zvali. Treba nam kao i ostali igrači koji nisu bili u krugu reprezentacije. Nitko neće biti zakinut za reprezentaciju. Nisam komunicirao s Rebićem''.

Hrvatska vodi na ljestvici skupine H s 13 bodova, koliko ima i Rusija. Slovačka je treća s devet bodova, a Slovenija ima sedam. Slijede Malta i Cipar s po četiri boda.

''Mislim da će 21 bod biti dovoljan, ali važno je da odlučujemo sami o sebi'', kazao je.

Što misli o Svjetskom prvenstvu svake dvije godine?

''Mislim da to nije dobro, pogotovo za igrače, a i izgubila bi se draž igranja Svjetskog prvenstva. Moramo voditi računa o zdravlju nogometaša, i ovako igraju previše utakmica'', objasnio je Dalić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close