Neka momci malo uživaju

Solskjaer: Poslušao sam Waynea i hvala mu

- Wayne Rooney mi je poslao jedan savjet i on je svakako zaslužan za ovu pobjedu. Rekao je da ih jednostavno pustim da igraju, uživaju da budu Manchester United
Sport / Nogomet | 27. 12. 2018. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je napokon bio pravi Manchester United ili barem United kakav bi trebao izgledati u okršaju s najslabijim ekipama Premiershipa. Dobar, razigran, efikasan. Protiv Cardiffa je sve bilo gotovo do poluvremena, zabijali su Rashford, Herrera, Martial te Lingard dva puta u nastavku.

Ole Gunnar Solskjær nije mogao poželjeti bolji start. Protiv Velšana, čiji je menadžer bio 2014. godine upisao prvi trijumf, dok je United prvi put od svibnja 2013. godine postigao pet golova na jednoj utakmici Premiershipa.

"U nogometu je sve jednostavnije kada imate dobre igrače. Ovaj United je skup sjajnih igrača i njihova kvaliteta je nevjerojatna. Ja sam tu stigao tek u srijedu, imali smo treninge u četvrtak i petak, nisam imao previše vremena ni prostora za reći nešto novo. Wayne Rooney mi je poslao jedan savjet i on je svakako zaslužan za ovu pobjedu. Rekao je da ih jednostavno pustim da igraju, uživaju da budu Manchester United. To sam im i tražio jer je za njih ovo bio težak tjedan. Odgovorili su fantastično. Osnova je bila u obrani, mislim da su štoperi i bekovi bili brilijantni", istaknuo je Norvežanin.

No, ono što posebno može radovati navijače Crvenih vragova je povratak u formu najskupljeg igrača tima 25-godišnjeg Pogbe, koji je dugo bio u sukobu sa Mourinhom:.

Pogba je u posljednje tri prvenstvene utakmice pod vodstvom Mourinha odigrao svega 15 minuta, a u dvije od kada je stigao Solskjaer na terenu je proveo svaku minutu. Uz to, sudjelovao je u četiri Unitedova gola, a takav je učinak imao u čak 12 premierligaških utakmica pod Mourinhom.

Kraj godine na Otoku nudi veliki broj utakmica, igra se u nevjerojatnom ritmu, pa je nakon pobjede u Cardiffu, Norvežanin u debiju na klupi Manchester Uniteda na Old Traffordu upisaopobjedu s 3:1 protiv Huddersfield Towna. Slijedi Bournemouth u nedjelju.

"Neka momci malo uživaju, a onda ide nova utakmica. Opet ni možemo ništa previše napraviti, nemamo vremena, možemo raditi na nekim sitnicama. Čeka nas puno posla, sve ovo što se proživljavalo bilo je dosta emotivno. Dobro smo krenuli, idemo dalje", rekao je nakon dvije utakmice Solskjær.

Kopirati
Drag cursor here to close