Niko među Vukovima

Službeno: Niko Kovač novi trener Wolfsburga

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač postao je novi trener Vfl Wolfsburga s kojim je potpisao trogodišnji ugovor, objavljeno je u utorak na službenim stranicama njemačkog prvoligaša.
Sport / Nogomet | 24. 05. 2022. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor 50-godišnjeg Kovača veže sa Vukovima do 30. lipnja 2025.

"Ja sam dijete Bundeslige i imam veliku želju i motivaciju dodati još jedno uspješno poglavlje s Vukovima", izjavio je Kovač, čiji su najveći uspjesi kao trenera u Bundesligi do sada osvajanje naslova prvaka i njemačkog kupa minhenskim Bayernom u sezoni 2018./19., kao i pobjeda u DFB kupu s Eintrachtom iz Frankfurta 2018. godine.

Bivšem izborniku Hrvatske u Wolfsburgu će se kao pomoćnik pridružiti njegov mlađi brat Robert (48), a daljnja pojačanja u stručnom stožeru bit će objavljena sljedećih dana.

"Prilikom popunjavanja trenerske pozicije, bilo mi je važno da ne samo brzo pronađemo nekoga, već prije svega da imenujemo trenera koji može dugoročno razvijati VfL Wolfsburg i voditi nas naprijed", rekao je Jörg Schmadtke, izvršni direktor VfL-a.

"Stoga mi je jako drago što smo Niku uspjeli uvjeriti u naš put i uključiti ga u VfL. Zalaže se za dosljedan i uspjeh orijentiran na rad i uvjeren sam da će tim nositi njegovo obilježje u narednim godinama", dodao je, prenosi HRT.

Osim Rada u Frankfurtu i Monacu, Kovač je od 2013. do 2015. obnašao dužnost izbornika hrvatske reprezentacije s kojom je 2014. bio na SP-u u Brazilu.

Kopirati
Drag cursor here to close